На Закарпатті зявилася федерація баскетболу

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: „Стан баскетболу на Закарпатті напередодні 65-літнього ювілею цього виду спорту в області”.

 

Йшлося про вперше створену Закарпатську федерацію баскетболу та стрітболу. Учасники засідання також розповіли про 3-й всеукраїнський турнір з баскетболу серед юнаків до 65-ї річниці визволення Ужгорода від фашистських загарбників (переможцями стала закарпатська команда); презентацію БК "Ужгород" в Чемпіонаті України (перша ліга) та про останні досягнення МБКВ "Імпульс" на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Ростислав Буланов, президент Закарпатської федерації баскетболу та стрітболу повідомив, що ідея створення федерації з’явилася під час останнього чемпіонату області. Він також розповів, що баскетбольний клуб "Ужгород" зареєструвався на участь у чемпіонаті України і тому дітям є до чого прагнути. Проблемою залишається стан матеріальної бази, адже в області, за словами Р. Буланова, нема жодного відповідно оформленого залу. Своєю чергою, зал у спорткомплексі "Юність" потребує нових щитів, електронного табло тощо. Завдання із покращення бази та із залучення молоді до баскетболу постали перед новоствореною федерацією.

Віталій Бібік, президент мукачівського баскетбольного клубу ветеранів "Імпульс" розповів, що цього року клуб відзначив 11-ту річницю створення. Увесь цей час "Імпульс" працює заради популяризації баскетболу серед молоді та старшого покоління. Гравці клубу виступали на численних міжнародних змаганнях, Чемпіонаті світу, а також організовували різноманітні спортивні змагання на Закарпатті. Наступного року клуб візьме участь у чемпіонаті Європи, що відбудеться у Хорватії.

Олександр Зубковський, президент баскетбольного клубу "Ужгород" розповів, що відколи вихованці дитячо-юнацької спортивної школи дізналися про майбутню участь у чемпіонаті України, вони не пропускають жодного тренування, грають із ще більшим ентузіазмом та приводять до клубу друзів.

За словами О. Зубковського, серед гравців БК "Ужгород" вже сьогодні є спортсмени, які, доклавши зусиль до тренувань, мають усі передумови для значних досягнень у баскетболі.

"Атмосфера у клубі — піднесена, усі з нетерпінням чекають першого виїзного матчу (граємо з командою Коломиї), — зауважив центровий БК Ужгород Антон Аралов. — Ми сподіваємося, що успішно себе зарекомендуємо та запрошуємо усіх краян подивитися на ігри, які відбуватимуться вдома".

Вік баскетболу на Закарпатті відраховують від першої гри між студентами ужгородського університету, що відбулася 14 грудня 1946 року.

Серед планів федерації — провести влітку дитячий баскетбольний табір. Крім того, з наступного року на Закарпатті відбуватимуться офіційні змагання із стрітболу, який є видовищним різновидом баскетболу, що відбувається на вулиці, з музикою, танцювальними елементами серед команд із 3 гравців.

 

26 жовтня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів