ЛУЦЕНКО ЗАКЛИКАЄ НЕ РУЙНУВАТИ МВС — ОСТАННЮ ГРЕБЛЮ, ЩО СТРИМУЄ БЕЗЛАД І ЗЛОЧИННІСТЬ

Юрій Луценко вже звик, що його робота на посаді міністра МВС супроводжується активною критикою з боку опонентів. Якщо критикують — значить, міліція дійсно ефективно працює, активно наступаючи на болючі мозолі порушникам правопорядку в Україні.

 

В той же час, перебуваючи на Закарпатті, Юрій Луценко закликав під час критики на його адресу не руйнувати все МВС — останню на сьогодні греблю, яка тримає правопорядок в країні. "Не треба дискредитовувати всю роботу МВС, не нищіть останню систему. Всі інші міністерства давно вже або зруйновані, або дезінтегровані, або розвалені. Сьогодні залишилася остання гребля порядку в цій країні — МВС", — попередив громадськість Юрій Луценко.

Міністр нагадав, що у грудні 2006 року він був відправлений у відставку з ініціативи Партії регіонів, якій він відмовився зробити послугу — "звернути увагу" на затриманого міліцією кілера-депутата від цієї партії. Коли Партія регіонів зрозуміла, що не зможе "приручити" Луценка, вона ініціювала у парламенті його відставку. Сьогодні заклики відправити Луценка у відставку лунають знову, при цьому використовуються найменші приводи для критики не тільки самого міністра, але й всієї міліції. Юрій Луценко наголосив, що не тримається за крісло, але закликав не руйнувати роботу всього міліцейського колективу. "Якщо сьогодні знайдуться люди, які скажуть, що треба мене зняти за валютчиків на ужгородському базарі — прошу дуже, ідіть та знімайте! Єдине що при цьому прошу — не треба дискредитовувати всю роботу МВС. Не нищіть останню систему! Всі інші міністерства давно вже або зруйновані, або дезінтегровані, або розвалені. Сьогодні залишилася остання гребля порядку в цій країні — міліція", — сказав міністр.

За словами Луценка, на відміну від своїх попередників, які показували статистику розкриття злочинів на рівні 98% (що є повною фікцією), він перший почав вимагати повної та об’єктивної реєстрації всіх заяв від громадян, що дало змогу побачити реальну картину злочинності в країні. Другий крок Луценка — це самостійне очищення міліцейських рядів від перевертнів у погонах. "Кожен мій прихід в міністерство характеризувався двократним збільшенням кількості кримінальних справ, які наша служба внутрішньої безпеки порушували щодо злочинців в погонах", — сказав міністр. Статистика свідчить, що поки інші правоохоронні органи знайшли у системі МВС тільки 17 злочинців, МВС тільки цього року передало в прокуратуру матеріали для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинені злочини 553 співробітників міліції, а 195 з них вже отримали тюремне покарання. Юрій Луценко вважає, що критика на адрусу міністра та міліції у порівнянні з іншими правоохоронними органами звучить частіше якраз тому, що саме міліція найбільш відкрита для суспільства, а сам Луценко не боїться відповідати на гострі запитання: "Я задаю риторичне запитання: чи доповідає вам з такої ж трибуни прокурорська та суддівська влада про аналогічні дії?". Разом з тим, покращення роботи всієї правоохоронної системи неможливо досягнути тільки за рахунок очищення тільки міліцейських лав. "Розірвати це коло корупційного покривання в одному міністерстві неможливо, я вам скажу це чесно і відверто", — сказав міністр.

Юрій Луценко також відкинув закиди, що міліція на виборах нібито підтримує певну політичну силу. Він нагадав, що на виборах 2006 року він не балотувався і не було жодних фальсифікацій. В цьому році він знову залишився осторонь виборів і тому подібні звинувачення не мають ніяких підстав. "Я думаю, що наші експерти дуже часто видають схеми, закладені в партійних штабах, але вони не мають нічого спільного з реальністю. Жодний міліціонер, попри заяви експертів, не був зловлений на підтримці одного кандидата або протидії іншому. У народі говорять, що курей доять, але молока ніхто не бачив", — сказав міністр і додав, що якщо будуть конкретні факти зловживань міліції на виборах, винні будуть покарані. "Цього разу я нікуди не балотуюсь, всі мої вислови про симпатії чи антипатії до політиків залишились за рубежем оголошення офіційної виборчої кампанії. Ми абсолютно спокійно і об’єктивно будемо працювати в цю компанію над виконанням задач МВС", — пообіцяв Юрій Луценко.

 

04 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів