Сергій Тігіпко: "Україна повинна стати сполучною ланкою між Європою та Росією"

"Євроатлантична спільнота і сама Європа – напередодні радикальних змін. За мінливих умов Україна має посилювати свою дипломатичну роль в регіоні, проводити гранично прагматичну та конструктивну політику у відносинах з НАТО та найближчими сусідами"

 

"Євроатлантична спільнота і сама Європа – напередодні радикальних змін. За мінливих умов Україна має посилювати свою дипломатичну роль в регіоні, проводити гранично прагматичну та конструктивну політику у відносинах з НАТО та найближчими сусідами".

Так кандидат в президенти України Сергій Тігіпко прокоментував заяву міністра оборони Німеччини Карла-Теодора цу Гуттенберга під час міжнародного форуму з питань безпеки в канадському Галіфаксі. Міністр закликав до кардинальної реформи НАТО, зокрема - до посилення співпраці з країнами, що не входять до альянсу, а також до створення нових структур всередині НАТО.
"Альянс вже розглядає Росію як реального та перспективного партнера - незважаючи на тертя між ними. Ця обставина вимагає від нас проведення багатовекторної зовнішньої політики, звільненої від ідеологічних забобонів, - заявив Сергій Тігіпко. - Перезавантаження відносин з Москвою, угода з ЄС про асоціацію та зону вільної торгівлі - це реальні кроки, які ми повинні зробити максимально швидко. Роль сполучної ланки між старою Європою та нашими східними сусідами - це дуже сильна й вигідна позиція".

Прес-служба Сергія Тігіпка

 

24 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів