Андрій Сербайло: "Ющенко і Янукович сформували тандем для протидії Уряду"

Президент Віктор Ющенко та Віктор Янукович сформували своєрідний тандем для протидії роботі Уряду та особисто Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це 24 листопада на прес-конференції в прес-центрі "Нове Закарпаття" повідомив керівник фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрій Сербайло.

 

А. Сербайло наголосив на тому, що будь-які найважливіші питання життєдіяльності країни завдяки деструктивній позиції президента та В. Януковича переводяться в політичну площину. Через це у нас ухвалення Держбюджету перетворилося на черговий привід для політичної боротьби. Про спільні дії Ющенка і Януковича свідчить і ухвалення Парламентом та підписання президентом так званого закону про підвищення соцстандартів, виконання якого в період кризи тільки поглибить інфляцію та послабить економіку країни. Ющенко, як відомо, не підтримав ініціативу Уряду про підвищення акцизу на тютюнові вироби, хоч ще зовсім недавно сам говорив про необхідність такого кроку. Адже отриманні кошти дали б можливість вирішити ряд соціально-економічних питань. Президент цинічно ветував закон про виділення 1 мільярда на закупівлю медичного обладнання. Разом з тим увесь цей час Ющенко, Янукович та інші "патріоти" буквально закликали Російський уряд застосувати штрафні санкції до України за недобір газу. Хіба така поведінка личить державним діячам?
Але Юлія Тимошенко після ялтинської зустрічі з Прем’єром Росії Володимиром Путіним ще раз довела, що всі ці апокаліптичні прогнози і застереження є нічим іншим, як політичними спекуляціями й штрафувати Україну за недобір газу Росія не буде.
Попри всі вищезгадані перепони Уряд працює і буквально днями для подолання наслідків стихії на Закарпатті було виділено понад 8 млн. гривень. Протее, А. Сербайло зазначив, що постає інше питання: наскільки ефективно використовуються ці кошти, які приходять з Державного бюджет обласному на подолання наслідків стихії та попередження її в майбутньому? Важливо, щоб вони були використані за призначенням, а не на придбання дорогих автомобілів чи офісної техніки.
Андрій Сербайло також звернув увагу на резонансні справи в області, з приводу яких він надсилав депутатські звернення до прокуратури області та інших інстанцій. Зокрема йшлося про звернення матері з багатодітної сім’ї Олени Яремчук, якій В. Ющенко ще в 2007 році вручив документ на право власності на нерухоме майно в с. Лазещина, однак будинку сім’я не отримала й досі. Відповіді на ці запити надійшли фактично з усіх інстанцій, не відповів тільки голова ОДА Олег Гаваші. З усього виходить, що і Президента і людей просто підставили. Згадав Андрій Андрійович і про рішення більшості депутатів Закарпатської обласної ради, яким мисливські угіддя в Рахівському районі загальною площею 19572 га віддали в тимчасове користування на 25 років Товариству мисливців та рибалок "Грінвуд". Як з’ясувалося, це рішення було ухвалено на підставі сфальсифікованих документів про погодження з сільськими радами. Цікаво, що в прокуратурі області, яка має здійснювати нагляд за законністю рішень облради, на депутатський запит А. Сербайла з цього приводу відповіли, мовляв у разі незгоди з рішенням обласної ради ради, слід опротестувати це рішення у суді.

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

24 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів