Чи готові до виборів регіонали Закарпаття?

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція голови Закарпатської організації Партії регіонів Олександра Ледиди. Йшлося про перебіг виборчого процесу на Закарпатті та діяльність Закарпатської організації Партії регіонів в цей період.

 

"Президентська виборча кампанія, на відміну від 2004 року, розпочалася дуже в’яло", — вважає Олександр Ледида. Він також зауважив: "Як у 2004 році, так і 2009 реального адмінресурсу наш кандидат в області не має. Основним опонентом вважаємо Юлію Тимошенко, рейтинг якої Віктор Янукович на Закарпатті, за нашими даними, випереджає на 3-3,5 %". Він також повідомив, що Партія регіонів на Закарпатті наближається до 20 тисяч членів партії: "Це люди, відомі або в бізнесі, або у виконавчих структурах, маємо серед своїх членів багато голів районних рад, директорів шкіл, головних лікарів районних та міських лікарень тощо. У партії представлені політики, бізнесмени, лікарі, учителі. Члени партії присутні у всіх органах місцевого самоврядування".

До виборів Закарпатська обласна організація готова: повністю підібрані голови та члени виборчих комісії—5600 осіб. "По області працює 58 наметів, де кожен може ознайомитися з програмою кандидата, в якій коротко і яскраво викладено наше бачення розвитку держави. Зокрема, виступаємо за збільшення повноважень місцевих органів влади, щоб нам не завозили керівників з Львівської, Донецької Київської областей. Крім того, за прямі вибори виконкомів. І щоб керівник області не залежав від президента, а обирався місцевими мешканцями".

О. Ледида прокоментував нещодавні призначення очільників ДПА та Держекоінспекції в Закарпатській області: "На Тимошенко працює Медведчук. Йому на відкуп дали Закарпатську область, ще до виборів. Призначення, які розпочалися, будуть продовжуватися. Нам присилають людей зі Львова, ніби на Закарпатті нема фахівців".

Щодо приїзду Віктора Януковича, то його графік змістився через введення карантину. "Віктор Федорович повинен був приїхати на Закарпаття на початку грудня. Якщо вдасться, то він таки побуває в області пізніше", — повідомив Олександр Ледида.

Він також розповів, що Партія регіонів уклала домовленості з кількома організаціями нацменшинами Закарпаття, зокрема угорською та румунською. Підготовлено проекти договорів. "Наразі представники національних меншин вивчають проекти договорів на предмет того, чи запропоновані умови щодо захисту нацменшин їх влаштовують, щоб підписати у разі згоди з ними", — сказав О. Ледида.

Після обрання президента, О. Ледида, за його словами, займеться виборами до місцевих органів влади. "Для Закарпаття це будуть дуже важкі вибори. Якщо на президентські вибори більшість партій лише "робили вигляд" діяльності, то на місцеві вибори вони активізуються. Потужно включаться дві угорські політичні сили дуже, активно працюватиме "Єдиний центр", спробує щось довести і "Наша Україна". Тому це буде дуже активна виборча кампанія", — каже Олександр Ледида. Водночас, за його прогнозом, жодна політична сила не набере 50 + 1 голос в обласній раді.

Щодо кампанії Віктора Януковича "Почую кожного", то, за словами О. Ледиди, майже 70 % звернень закарпатців стосувалися соціальних питань (допомога на лікування, незаконне відключення електроенергії, перерахунок пенсії), зверталися із скаргами, що кілька років не працює ліфт, не завершено будівництво дамби, тощо. "Такі проблеми повинна вирішувати виконавча влада, на закарпатському осередку Партії регіонів працює група юристів, яка допомагає громадянам правильно оформити документи для звернення у відповідні інстанції для вирішення їхніх проблем", — сказав О. Ледида.

Стосовно самих виборів, Олександр Ледида зауважив: "Всі механізми будуть включені, щоб другий тур виборів не відбувся. Це моя особиста думка. Різниця між результатами двох кандидатів буде такою, що не буде зрозуміло, хто таки переможе, тому другий тур намагатимуться відмінити".

 

25 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів