Сергій Тігіпко: "Не можна дозволяти держкомпаніям обслуговувати інтереси приватного капіталу"

"Монополія державної компанії "Укрінтеренерго" на експорт електрики вигідна не державі, а групі наближених до Мінпаливенерго бізнесменів і самим чиновникам".

 

"Монополія державної компанії "Укрінтеренерго" на експорт електрики вигідна не державі, а групі наближених до Мінпаливенерго бізнесменів і самим чиновникам".

Так кандидат у президенти України Сергій Тігіпко прокоментував зрив аукціону з доступу до міждержавних електромереж. Ухвалою Київського господарського суду такі аукціони заборонено проводити щонайменше до лютого наступного року, коли позов "Укрінтеренерго" має бути розглянутий по суті.
"Підконтрольна Мінпаливенерго держкомпанія через суд фактично скасувала норми закону про електроенергетику та рішення Національної комісії регулювання електроенергії, - сказав політик. - Рішення суду неправомірне, але це не головний висновок, який потрібно зробити в цій ситуації. Головним є те, що люди, на яких покладено обов’язок здійснювати реформи в енергетиці, робити ринок зрозумілішим і прозорішим, навмисно блокують цей процес. А це вже корупція, причому на найвищому рівні".
"Монополія на експорт електрики двічі неефективна. Більша частина доходів від продажу струму осідає не в "Укрінтеренерго", а в посередницьких структурах. Крім того, монополія не дає іншим учасникам енергоринку стимулів нарощувати виробництво електрики для поставок на експорт. Але ж це сотні мільйонів доларів валютної виручки, які втратила Україна", - констатує Сергій Тігіпко.

Прес-служба Сергія Тігіпка

 

15 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів