Закарпаття відвідав Юрій Костенко

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція кандидата на пост Президента України від Української народної партії Юрія Костенка.

 

Юрій Костенко ознайомив журналістів з основними положеннями своєї передвиборчої програми „Роби українське, купуй українське, захищай українське, - бо це твоє!”.

На думку політика, програма "економічного націоналізму" — це найкоротший шлях України до суттєвого покращення життєвого рівня її громадян. Юрій Костенко навів приклади інших держав, зокрема, в США закон "Купуй американське" дозволив подолати глибоку кризу. "На тезі "виробляти національну продукцію" будувалася економіка провідних країн світу. А в Україні ця теза, на жаль, так і не стала основою економіки", — каже політик. Він також назвав три основні положення своєї програми. Найперше — створити умови, щоб виробнича діяльність давала людям прибутки (для цього слід змінити податкову політику, змінити політику державних перешкод на політику державного сприяння виробництву). "Понад 60 % українських товарів — це абсолютно реалістичне завдання, — вважає Ю. Костенко. — Тоді як сьогодні 80 % товарів і послуг в Україні — іноземні. Коли ми купуємо іноземне, то 70 % сплаченої суми переправляється за кордон, а відтак Україна стає донором інших держав.

Друге положення — формування в Україні культури споживання української продукції. Третя складова програми УНП — навчитися захищати свій національний інтерес у міжнародних взаєминах.

Юрій Костенко запевнив, що Українська народна партія, яку він очолює, має команду, готову прийти до влади і реалізувати плани щодо українського національного виробництва: "Ми 20 років працюємо в інтересах української держави, ми ніколи не мали влади в Україні, але завжди працювали, в інтересах не власної кишені, а в інтересах українців. Наші представники довели професійність і порядність. Наприклад, єдина область, яка не допустила економічного падіння — Полтавська, її очолює член нашої партії. Команда є, а єдине чого бракує — позиції виборця, який підтримав би саме таку, українську команду", — заявив Юрій Костенко.

Щодо виборів Юрій Костенко зауважив: "Українців змусили вибирати між гіршим і найгіршим, тоді як у Європі обирають між кращим і найкращим. Але сьогодні український виборець прозріває: не купується на яскраві гасла, обіцянки, яскраві політизовані шоу".

Щодо імовірного об’єднання політичних сил Юрій Костенко сказав: "Незадоволення діяльністю помаранчевої команди постало із дикого популізму Юлії Тимошенко. УНП здатна об’єднуватися з іншими політичними силами лише заради реалізації програми українського економічного націоналізму, а в Україні, на жаль, об’єднується за принципом хто любить Юлію Володимирівну чи Віктора Андрійовича".

 

10 січня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів