На Закарпатті не зможуть проголосувати неписьменні роми, а також угорці і румуни, які не володіють українською - соціолог

"На деяких виборчих дільницях кількість таких осіб сягатиме до 70%", - додав Ф.ШАНДОР.

 

Про це кореспонденту УНІАН сьогодні повідомив соціолог, доцент Ужгородського національного університету, директор Карпатського центру полінгових досліджень Федір ШАНДОР.
За його словами, на Закарпатті залишилося відкритим питання про голосування таких жителів краю.
У першу чергу, за словами Ф.ШАНДОРА, йдеться про представників ромського населення, яких, як стверджують лідери ромських національно-культурних товариств, близько 50 тисяч".
За його словами, проблеми із прочитанням бюлетенів виникатимуть і в угорців та румунів. "На деяких виборчих дільницях кількість таких осіб сягатиме до 70%", - додав Ф.ШАНДОР.
Крім того, відзначає соціолог, на Закарпатті багато послідовників нових релігійних течій, яким віра забороняє брати участь у суспільному житті, а також у виборах. Від загального числа виборців таких громадян в регіоні налічується близько 7%, в основному у Тячівському, Іршавському і Берегівському районах області.
Довідка УНІАН. 14 січня начальник ГУ МВС України в Закарпатській області генерал-майор Павло КОНОНЕНКО повідомив про те, що закарпатській міліції стало відомо про факти, коли окремі циганські барони проводять перемовини з представниками штабів кандидатів на пост Президента України з метою якнайдорожче продати голоси.

 

17 січня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів