В цьому році в Мукачеві відкриють перший в Україні музей меду

...тут проходитимуть медові дегустації та тренінги із ведення бджолярства. http://www.youtube.com/watch?v=SqZm-zsaJ84

 

Незабаром у Закарпатській області запрацює перший в Україні музей меду. Про це повідомив завідувач кафедри туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор.

За словами Федора Шандора, кафедра туризму УжНУ разом з мукачівськими бджолярами завершить на початок серпня передпідготовчі роботи для запуску Медового туристичного шляху, про ідею створення якого було заявлено минулого року. Наявність на Закарпатті значної кількості бджолярських господарств, травневого і вересневого фестивалів меду, зонах медової дегустації (у Перечинському, Мукачівському, Ужгородському, Хустському та Міжгірському районах), пам’ятника бджолярям (у с. Вучкове Міжгірського району) і неабиякого попиту у туристів до меду та продуктів бджолярства змусило туризмознавців області розширити медову анімацію і започаткувати напрацювання в апітуризмі (наукова назва медового туризму), – розповідає Федір Шандор. Так, суперновинкою туристичного сезону–2010 буде відкриття першого в Україні музею меду та продуктів бджолярства. Тут проходитимуть медові дегустації та тренінги із ведення бджолярства.

Про медовий фестиваль можна дізнатися тут: http://www.youtube.com/watch?v=SqZm-zsaJ84

Довідка. На Закарпатті розроблені і діють мережі туристичних маршрутів "Гастрономічний шлях", "Винний шлях", "Військовий шлях", "Туристичний шлях "Мінеральні води Закарпаття", "Туристичний шлях "Солодке Закарпаття"". Триває розробка маршрутів "Золото Карпат", "Соляний шлях".

 

25 червня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів