Закарпатська "Cтудентська республіка" складатиметься із 15 суб-фестивалів

В ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів Закарпатського регіонального етапу мульти-фестивалю "Студентська республіка", який триватиме 6-8 липня в урочищі "Дубки" Ужгородського району.

 

Як розповів керівник Студентської республіки на Закарпатті Володимир Білонка, для участі у фестивалі зареєструвалися вже 10 команд із 10 внз області, тобто понад 350 студентів. Протягом фестивальних днів вони братимуть участь у насиченій програмі, до якої увійшли як інтелектуальні, так і спортивні та розважальні заходи. "Із виборів "мера" Студентська республіка переросла у мульти-фестиваль та включає понад 15 різних суб-фестивалів", — каже В. Білонка. Студенти змагатимуться у брейн-ринзі, інтелектуально-розважальній грі "Мафія". Взявши до уваги досвід минулих років, організатори, за словами президента обласної федерації баскетболу та стритболу Ростислава Буланова, збільшили кількість спортивних турнірів, серед яких тепер — карпатський гольф, петанк, спідмінтон, крикет, ходіння на ходулях, дартс, пейнтбол, стріляння з рогаток, метання ножів, водний футбол, армреслінг і навіть… "гастрономічні" види спорту. До слова, вживати алкоголь буде заборонено.
Студентська республіка існуватиме як окрема держава, матиме свої закони, владу, кордони і навіть валюту (студіки), — розповів координатор Студентської республіки на Закарпатті Борис Чернявський. Крім того, кандидати на посаду студентського мера проводитимуть повноцінну виборчу кампанію, агітацію, братимуть участь у дебатах. На противагу минулорічному досвіду, коли ця посада фактично була номінативною, новообраний мер повинен буде вести перемовини з реальною владою обласної і міської рад, лобіювати інтереси закарпатського студентства.
На Студентській республіці планують встановити кілька рекордів, один з яких, можливо, стосуватиметься традиції спускання вінків на Івана Купала.
"З-поміж інших це унікальний фестиваль, який орієнтований не на туристів, а на самих учасників. Пасивно споглядати тут буде не так цікаво, як самому брати участь у насиченій програмі" — впевнений керівник Закарпатської ліги КВН Сергій Денисенко. Він також повідомив, що на фестивалі розіграють кубок КВН серед непрофесіоналів.
Усі учасники Студентської республіки будуть застраховані і забезпечені харчуванням. Вночі охочі візьмуть участь у dj-параді "Нічна туса". Щодня визначатимуть переможця у фотоконкурсі "Спалах емоцій". Планується кілька квестів та флеш-мобів. Серед учасників обиратимуть "Першу леді" і "Містера Студреспбуліки", які представлять Закарпаття на аналогічному всеукраїнському конкурсі.

 

01 липня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів