Меди з Ізраїлю, Ліхтенштейну та Тибету представив закарпатський Музей меду

Медовий туризм на Закарпатті має новий об’єкт

 

в закарпатському Мукачеві відкрився перший в Україні Музей меду. Закарпатський мед, як один з найцінніших продуктів господарства Закарпаття має попит не тільки в нашому краї, а й далеко за його межами. Європейські вчені після довготривалого моніторингу науково довели, що мед карпатської бджоли є найякіснішим в Європі медом та найефективнішим при його використанні у кулінарії та терапії. Недаремно на Закарпатті встановлено пам’ятник бджолі та бджолярам.



Саме тому покласти початок апітуризму (наукова назва медового туризму) кафедра туризму УжНУ була просто змушена.


Медова дегустаційна зала у Мукачеві полонила увагу оформленням та ароматом меду, що буквально пронизував приміщення. І напевне не випадково такого роду заклади є і повинні бути сімейним бізнесом. Родина Перестів, яка опікується дегустаційною залою, ставиться до своєї справи з теплом і турботою - і це неможливо не відчути. Тепло це присутнє і в меді, котрий господарі пропонували скуштувати журналістам, і в медовусі та медовому бальзамі. Смак натурального меду мав у собі щось від сонця, щось від аромату лісу після дощу, щось від духмяних полонинських квітів. Відірватись було неможливо.


Вразив також професіоналізм пасічників та обізнаність їх у наукових та лікарських аспектах бджолярства. Хазяї в курсі останніх дослідженнь науковців у своїй справі. Дуже багато цікавого Людмила Переста розповіла журналістам про продукти бджолярства та їхні корисні властивості.

Наразі дегустаційна зала пропонує для дегустації 4 види меду, 2 види медовухи та медовий бальзам. У музеї також представлені зразки меду з Ізраїлю, Ліхтенштейну, Моравії, Тибету і навіть Австралії. Кожен бажаючий може продегустувовати мед. Ціна такого задоволення залежить від кількості зразків. Аби відвідати музей, бажаючим потрібно домовлятися з власниками заздалегідь.


Надзвичайно цікавим є також проект сім’ї Перестів - створення дитячої літньої школи бджолярства. У подвір’ї біля дегустаційної зали планується обладнати майданчик, де будуть встановлені навчальні макети всіх типів вуликів. Пасічники сподіваються, що бажаючих навчатись ремеслу буде чимало.

 

10 вересня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів