ГУРТ ROCK-H/ РОКАШ ПРЕЗЕНТУВАВ НОВИЙ ВІДЕОРОЛИК "ЩЕДРИК"

У приміщенні Ужгородського прес-клубу відбулася презентація новорічного відео на пісню "Щедрик" відомого закарпатського гурту Rock-H / Рокаш.

 

Зйомки ролика відбулися 30 листопада в ляльковому театрі "Бавка" за участю симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Композиція "Щедрик" увійде до дебютного альбому колективу "In Vinko Veritas", вихід якого заплановано на 15 січня 2012 року, -- розповіли музиканти.
Альбом записаний у Львові, наступний крок – презентація оркестрового звучання "Рокаша" (орієнтовно навесні).
Кліп "Щедрик" був знятий спонтанно, за 2 години і вперше -- за участі оркестру. Лідер гурту, композитор Віктор Янцо розповів, що для ролика музиканти взяли "Щедрівку" у "чистому" вигляді, а не в популярному і найпоширенішому аранжуванні Леонтовича. Віктор наголосив, що це не є класичний відеокліп, а – святковий ролик, знятий спеціально для Нового року, який буде доречним саме у зимові свята. Зараз ведуться перемовини про трансляцію кліпу з місцевими та кількома музичними каналами. Музикант додав, що пісня “Щедрик” була створена на замовлення одного з брендів, і пізніше увійшла до новорічного відеопривітання цього бренду за участю лідера гурту „Океан Ельзи” Святослава Вакарчука.
Гурт змінив склад і стиль. Тепер його музика більше орієнтована на закарпатську етніку, єдиний виняток – пісня "Лямур" французькою мовою. Слово "вінко" стало візиткою гурту, за ним його впізнають.
Як розповіли учасники гурту, операторами презентованого відео стали Олександр Кулик та Іван Еней.
Після новорічних свят рядок у пісні "Новий рік стрічати" замінять на "Новий день стрічати" – так буде лунати пісня в альбомі.
Наразі триває серйозна робота над кліпом "Вівці", який Рокаш презентує навесні. Зйомки здійснюватимуться у с. Гукливому, на перевалах. "Дуже хочеться, щоб ця робота була найкраща з донинішнього доробку Рокаша", - сказав Віктор Янцо. Окрему партію у цій композиції виконуватиме Катерина Шкробинець-Яринич із "Гудаків".
Цього року гурт став лауреатом всеукраїнського фестивалю "Червона рута", посівши найвищу сходинку в жанрі рок-музика. За словами музикантів, приємною була співпраця з Марійкою Бурмакою у проекті "Музика для дорослих", яка прошла на каналі з високим рейтингом.
До слова, у новорічну ніч "Рокаш" виступатиме у Мукачеві біля святкової ялинки – з 23 години до 2012 року.
Для довідки
2011 рік був для гурту дуже насиченим - колектив відіграв на багатьох
днях міст та фестивалях, взяв участь у телепроектах Нового каналу
(Марафон бадьорих ранків), Першого національного (Наша пісня,
Фольк-мюзік), презентував на телеканалах М1 і М2 кліпи "Вінко
червеноє" і "Дай ми мила" і вже відзняв матеріал для кліпу "Вівці", 7
грудня в ефірі телеканалу ТВі вийшла в ефір півторагодинна програма
"Музика для дорослих з Марією Бурмакою", яка була присвячена творчості
гурту.

 

27 грудня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів