Олександр Шуфрич: "Говерла" вела переговори з Фредеріком Кануте

Але той поїхав в Іран

 

Після матчу "Карпати" - "Говерла" віце-президент ужгородського клубу Олександр Шуфрич одним з останніх залишав межі стадіону. Навіть коли автобуси з командами виїхали, молодий керівник "Говерли" не поспішав їхати з поля битви львів’ян та закарпатців. Тому не відмовив кореспонденту "Профутбол" в інтерв’ю і відверто розповів про західноукраїнському дербі, стан справ у команді і трансферну політику клубу.
 
- Враження від гри тільки позитивні, - взяв слово Олександр Шуфрич. Результат, звичайно, не справедливий. Я вважаю, що гольових моментів у нас було більше, ніж у суперника і як для гостьового матчу ми зіграли добре.
- Ви дивилися гру з ВІП-ложі стадіону і не могли не помітити, як Севідов на підвищених тонах розмовляв з Одонкором ...
- Ну це робочі моменти. Не варто звертати увагу. Всі розуміють, що Одонкор хороший гравець, і він завжди хоче допомагати команді. Олександр Володимирович (Севідов - прим. Авт.) На емоціях міг щось сказати. У Давида контракт, тому ні про які конфлікти навіть мова не може йти.
- Іншими словами, можемо провести аналогію з ситуацією в запорізькому "Металурзі", де в певний період спільну мову не знайшли Кварцяний і Бєлік, але зараз все добре.
- Цілком вірно. У футболі багато таких ситуацій. Лідер має не дуже простий характер. Тому на перший план виходить талант тренера, як психолога, який повинен знайти делікатний підхід до гравця.
- Продовжуючи тему Одонкора, відразу виникає питання - як вам вдалося запросити його в Україну?
- Я вам відповім так: футбольний клуб це не іграшка, і треба працювати. Ось, ми працюємо. Ми правильно побудували структуру нашого клубу і "Говерла" може вести переговори з гравцями такого рівня. Можу вам сказати, що велися переговори з гравцями, чиї імена були, як мінімум не менш відомі, ніж Одонкор.
- Хоч одного можете назвати?
- Самим цікавим варіантом був, напевно, Фредерік Кануте. Але він виїхав до Ірану. Ви повинні тверезо розуміти, що якщо людина виїхала до Ірану, то він точно міг грати б в Україні.
- У вас у команді багато відомих гравців, пограти в Європі: Тодоров, Ле Таллек, Балафас. Чий трансфер вимагав найбільших зусиль?
- Розумієте, є певна система, і якщо я б зараз відкрив всі карти, то у багатьох командах грали б Тодорова, Балафаси, Ле Таллек, тому нехай це буде нашою фішкою, тільки, головне, що б ми потім у Першій лізі не грали з Одонкором ...
- Як оцінюєте шанси своєї команди на збереження прописки в Прем’єр-лізі?
- Я не хочу про це говорити. Але можу вам сказати, що є одна команда, яка знаходитися досить високо в турнірній таблиці, але якщо деякі нюанси прибрати і правильно порахувати, то ця команда зараз була б нижчою нас і нижче "Карпат". Тому мені складно прогнозувати, що буде завтра. Сьогодні може бути так, а завтра зовсім по-іншому. Сьогодні свиснути одне, а в іншій грі свиснути інше. Багато чого залежить не від нас. Ми граємо футбол, а далі, як вийти.
- Чи можна очікувати нових придбань взимку?
- Так, нові футболісти будуть. Перші тури ми проходили обкатку, видно слабкі місця. Селекція буде точковою.
- Фінансування вам дозволяє купувати хороших гравців?
- Є багато помилкових повідомлень, які гуляють по Інтернету, про те, що у нас фінансові проблеми. Це неправда. Європейці досить суворі в цьому питанні і подивіться хоча б на Ле Таллек сьогодні, який йшов з поля просто на колінах, тому що він не зупинявся всю гру, всі 85 хвилин він бився на полі. Лопес, який виходить на заміни, не боїться лягати в підкати, а людина Кубок УЄФА виграв. У нас все добре. Навіть не у фінансуванні питання. Ми хочемо брати свої очки, щоб їх у нас не відбирали. Знаю, що "Карпати" у схожій ситуації. Думаю, навіть символічно, що ми сьогодні зіграли в нічию. Гра була чистою, без спірних вилучень і пенальті. Це показово. Гра була чесною.
- Уже кілька ігор в заявці немає нещодавно основного кіпера Олександра Надя. Це означає, що його з основного складу витіснив молодий Яшков?
- Якщо Яшков витіснить Надя з основної обойми, то він буде коштувати шалені гроші. На Олександра був серйозний попит і ми його не продали, бо вирішили залишити.
- У ЗМІ говорили про команду-учасницю Ліги Європи ...
- Так, дійсно про це йшла мова. Не тільки з України були пропозиції, але я сказав, що ціна цього воротаря мінімум 1 мільйон доларів. Той, хто хоче бачити його у своїй команді, може меншу суму навіть не пропонувати. Що стосується Антона Яшкова, то він дуже перспективний хлопець, але це як абсолютно різні машини - одна хороша, прогріта, з гарним тюнінгом, а друга тільки починає обкатку.
- Яка ситуація з тренером? Ви задоволені Олександра Севідова?
- Є критерій роботи всього клубу - це правильний розподіл обов’язків. Гравці відповідають за те, що відбувається на полі, тренер відповідає за організацію гравців. Сьогодні команда грала добре. Але є турнірна таблиця і ми не можемо бути задоволені нашим становищем, але ми працюємо і тренер також працює. Побачимо, як буде, але все в наших руках.
 
 

Любомир КУЗЬМЯК
Джерело: ПРО ФУТБОЛ

 

22 жовтня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів