"БАЛ у СТАРОМУ СЕЛІ" презентував Закарпатський народний хор

Нову концертну програму титулованого колективу відвідали перші особи краю – очільник області Олександр Ледида та його заступник Іван Качур. Цього дня із ювілеєм вітали також керівника та головного диригента заслуженого академічного Закарпатського народного хору – Наталію Петій-Потапчук.

 

"Бал у старому селі" - яскрава концертна програма, створена талановитим колективом. Тут – і запальні танцювальні номери, цікаві обробки закарпатських народних пісень, авторські твори композиторів, а також нова вокально-хореографічна композиція "Бал у старому селі", яка, власне, й дала назву концерту. Сюжетом постановки слугували давні традиції – обряди народних гулянь, танці, пісні Ужгородщини.
Свято цього дня відзначає також заслужений працівник культури України, керівник колективу – Наталія Петій-Потапчук. Головним диригентом Закарпатського народного хору талановита жінка стала у 2006-му.
Привітав ювілярку і Олександр Ледида:
- Багато разів відвідував виступи хору. Тому можу з упевненістю сказати, що сьогоднішній концерт був найкращим. Користуючись нагодою хотів би привітати Наталію Петій-Потапчук, яка є керівником колективу та його головним натхненником. Впевнений, що з таким досвідченим і талановитим диригентом колектив й надалі досягатиме нових творчих успіхів.
За час керівництва Наталії Йосипівни колективу заслуженого Закарпатського народного хору було присвоєне почесний статус "Академічний" (2009 р.) За цей час хор підкорив нові вершини та шанувальників, презентуючи твори таких українських класиків та закарпатських музичних корифеїв, як Д. Задор, М. Попенко, І. Мартон, В. Теличко.

Прес-центр ОДА

 

26 січня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів