В Ужгороді пройде "Кубок Дружби – 2013" з нагоди 50-річчя спортивного орієнтування в СРСР та Україні

З цієї нагоди відбудеться прес-конференція. Місце проведення: м. Ужгород, вул. Висока, 8, Актовий зал Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді. Дата та час проведення: 26 березня о 12.00 год.

 

Прес-конференція

Тема: Про проведення "Кубку Дружби – 2013" з нагоди 50-річчя спортивного орієнтування в СРСР та Україні, який відбудеться 26-30 вересня 2013 року в м.Ужгороді
Місце проведення: м. Ужгород, вул. Висока, 8
Актовий зал Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді
Дата та час проведення: 26 березня о 12.00 год.
Учасники:
Чепа Володимир Іванович – директор Закарпатського центру туризму, член оргкомітету
Ляхович Юрій Юрійович – завідувач організаційно-масовим відділом Закарпатського центру туризму, заступник головного судді змагань з організаційних питань
Фечо Георгій Юрійович – методист Закарпатського центру туризму, заступник головного судді змагань з дистанцій
Цепурдей Олександр Владиславович – Президент федерації спортивного орієнтування Закарпаття, заступник головного судді змагань з інформації.

Прес-реліз

12-14 жовтня 1963 року поблизу м. Ужгород відбулися перші Всесоюзні змагання з туристського орієнтування, які положили початок розвитку спортивного орієнтування як виду спорту не тільки в Україні, а й у всьому Радянському союзі.
На сьогоднішній день спортивне орієнтування дуже розповсюджений та популярний вид спорту, як в Україні, так у всьому світі. Зараз існують 5 видів орієнтування: бігом, на лижах, на велосипедах, для осіб з вадами руху, рогейн.
До складу IOF (Міжнародної федерації орієнтування) входять близько 70 країн зі всіх континентів.
Матч дружби, присв’ячений 50-річчю спортивного орієнтування в Україні, який відбудеться 26-30 вересня 2013 року в м.Ужгороді, - це один з найважливіших стартів сезону 2013, як для орієнтувальників країн - колишніх республік СРСР, так і для наших найближчих сусідів: орієнтувальників Польщі, Угорщини, Словаччини тощо. Участь у змаганнях братимуть близько 1000 спортсменів з 10 країн світу.
Закарпаття та місто Ужгород мають давні традиції у проведенні заходів зі спортивного орієнтування високого рівня: Чемпіонати України, міжнародні матчеві зустрічі, рангові змагання IOF. Крім того місто та область мають неповторний колорит та багато затишних місць для відвідування потенційними учасниками змагань. Національні Федерації орієнтування ряду країн вже проявляють велику зацікавленість в участі в цих змаганнях.

 

25 березня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів