Огляд-конкурс "Чарівність казки" проводять в Ужгороді вже 16-й рік поспіль

Обласний огляд-конкурс словацької казки та поезії має на меті зберегти словацькі традиції й звичаї.

 

"Чарівність казки" – саме під такою назвою вже 16-й рік поспіль в Ужгороді проводять обласний огляд-конкурс словацької казки та поезії. Метою цього заходу є виявлення юних талантів, сприяння розвитку дитячої творчості та збереження словацьких народних традицій і звичаїв. Серед поважних гостей на конкурсі були присутні Генеральний Консул СР в Ужгороді Янка Буріанова, директор Будинку "Матіци словенської" в Михайлівцях Анна Кушнірова, завідувач відділу у справах національностей обл¬держадміністрації Любов Петришина. Приємною несподіванкою на цьому заході став приїзд одного з засновників конкурсу – директора школи с. Крчава (Словаччина) Еміла Дзвоніка.
Цього року до конкурсу зголосилося 39 учасників із різних куточків Закарпаття, де компактно проживають словаки. Вони змагалися в трьох вікових категоріях та виборювали місця за краще виконання прозових і поетичних творів словацькою мовою. Члени журі та всі присутні оцінили високий рівень виступів.
Організатором цієї акції є обласна культурно-освітня організація "Матіца словенска" на Закарпатті (голова Й. Гайніш). Слід відзначити, що 16-й конкурс "Чарівність казки" відбувся в рамках програми транскордонного співробітництва Угорщина – Словаччина – Україна – Румунія, а конкретно – проекту "Словацько-український центр культури – створення й зміцнення співробітництва між Пряшівським самоврядним краєм та Закарпатською областю", що фінансується з фондів ЄС.

"Закарпатська правда"

 

01 травня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів