П’ятниця 13? Вмикайте композицію Святослава Вакарчука "Все буде добре!"

П’ятниця 13 вважається у багатьох культурах нещасним і не везучим днем і є одним із найпоширеніших забобон. Хоча "п’ятниця 13" в Україні не має культурного підґрунтя, але багато ужгородців, мабуть сьогодні настроєні насторожено в очікуванні якогось не дай Бог лиха.

 

Одним із найпоширеніших версій щодо походження "п’ятниці 13" вважається п’ятниця 13 жовтня 1307 року, коли за наказам французького короля Філіпа IV були заарештовані та піддані тортурам тисячі лицарів-тамплієрів. Ця версія вважається популярною міською легендою і була відображена у популярному фільмі "Код да Вінчі", але наукових чи історичних підтверджень походження цього забобону саме від цієї дати не знайдено.

Ну і хіба через це треба бути забобонним і чекати лиха? По-моєму це безглуздо. Зважаючи на всі події, які кояться у нас в Україні, через майдан та криваві побої у нас щоденна "п’ятниця 13".

Більшість трактує "п’ятницю 13", як несприятливий день, тому що це день, коли розіп’яли Ісуса Христа. Смерть боголюдини стала короткочасним торжеством зла, що наклало на цей день негативну печатку.

"П’ятниця 13" має ще декілька походжень, які зазвичай пов’язані із якимись історичними подіями, які в результаті призвели до лиха. Але ж в історії людства налічується багато кривавих подій та втрат. Війни, голод, трагедії, катастрофи…і ставались вони не в п’ятницю 13, тому безглуздо боятись цього дня. А якщо трапляються якісь невдачі та труднощі в цей день, то це зовсім не через п’ятницю 13. Забобони – це свого роду фобії, а саме страх заважає діяти нам і прожити повноцінний день.

Тому, довіртесь Богу, вмикайте Святослава Вакарчука композицію – "Все буде добре" і не будьте забобонними.

Оксана Лабанич, Ужгород.net

 

13 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів