Вікна ужгородців здебільшого прикрашають квітучі орхідеї

Проходячи повз вікна будинків, відразу звертаєш увагу, коли у вікнах мешканців міста визирають прекрасні квітучі орхідеї. Мимоволі думаєш, що цим чудовим витворам природи байдуже, яка погода за вікном, головне, щоб їм було тепло і затишно.

 

Ніжні, барвисті і такі тендітні пелюстки орхідеї, як нездійсненна сила тяжіння для людського ока і натхнення. З одного боку підвіконня милуєшся буйним цвітінням, а з іншого - нескінченним брудом вуличних дворів...
В основному орхідеї завозять із-за кордону. Так звані "човники" переміщують їх через українсько-польський кордон. А вже звідти їх доставляють у Закарпаття.
Ужгородка Оксана свої чотири красуні придбала в місцевих супермаркетах та квіткових магазинах. Каже, що коштують вони, в залежності від висоти та кількістю квітконосів, від 75 до 280 грн.
Як уже знаючий природознавець, пані Оксана застерігає, що орхідеї вічно не квітнуть. Загальна тривалість цвітіння залежить від виду орхідеї, її стану здоров’я, загальної кількості квітів і від умов її утримання.
Для одних видів нормальним вважається цвітіння всього лише 7-10 днів, а для інших 3 і більше місяців. Тож купуючи в магазині нову орхідею з квітконосом, який повністю розпустився, навряд чи вдасться точно взнати, скільки часу вона вже квітне. Тому раптове обпадання квітів найшвидше відноситься до закінчення терміну їх життєдіяльності, ніж викликано яким-небудь іншим чинником.
Наостанок жіночка розщедрилася на кілька порад для тих, хто наважився жити разом з цією витонченою квіткою взимку. "Потік гарячого повітря, що йде від батарей, може висушувати не лише самі квіти, але і бутони, що ще не розпустилися. Орхідеї потрібно розміщувати так, щоб уникнути цього. Наприклад, підсовувати ближче до скла або ж не допускати звисання квітконосів над батареєю. Також, можна батарею у районі квітів накривати мокрим рушником", - розповіла дбайлива ужгородка.
А ще застерігає, що при провітрюванні приміщення взимку необхідно поклопотатись про те, щоб орхідеї не стояли на дорозі холодного повітря. Бо це може обернутися переохолодженням не лише квітів і бутонів, але і рослин в цілому.
Простішого, ніж квітучу орхідею в якості подарунка, вигадати годі. Щороку флористи презентують щось нове й оригінальне – на радість жінкам і на біду для чоловічих гаманців!

Ужгород.net

 

15 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів