Музична молодь Закарпаття прославляє наш край

Повні вражень, щасливі та піднесені повернулися додому Барна Бернадетт) та Воринко Домініка, де їх вітали рідні та друзі.

 

12-15 грудня 2013 року у м.Рівне відбувся IV Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс української музики “Бурштинові нотки“, на який з’їхалися близько 500 дітлахів з усіх куточків нашої країни. Вже вчетверте напередодні новорічних свят місто зібрало юні таланти й перетворилося на музичну столицю України. Співаки, струнники, духовики й клавішники три дні змагалися за першість у семи номінаціях.

Конкурс став гідним завершенням року дитячої творчості для юних піаністок нашого краю. Дві вихованки Вишківської ДШМ (дир.О.А.Гаваші) – Барна Бернодетт та Воринко Домініка після жеребкування блискуче виконали програму і пройшли в другий тур, в якому з усіх конкурсантів свою майстерність демонстрували вже лише 11 юних музикантів.

В результаті компетентне журі високо оцінило гру наших піаністок і вони заслужено отримали дипломи I (Барна Бернадетт) та II ступеня (Воринко Домініка), а також цінні подарунки. Повні вражень, щасливі та піднесені повернулися юні музиканти додому, де їх вітали рідні, колеги, друзі.

Це вже не перша перемога у житті талановитих піаністок Хустщини. Не так давно вони стали дипломантками IV Міжнародного фестивалю піаністів в Угорщині.

Безперечно, перемога юних вишківчанок стала можливою завдяки невтомній, добросовісній та кропіткій роботі викладачів Лариси Федько та Тетяни Керестурі.

"Хочеться щиро подякувати всім, хто допомагає талановитій молоді долати труднощі на шляху до досягнення мрій та реалізувати свій творчий потенціал, – зазначила Ольга Гаваші, директор Вишківської ДШМ. – Це, передусім, начальник відділу культури та туризму Хустської РДА Іван Пилипець, який схвалив наше рішення взяти участь у конкурсі, та депутат Закарпатської обласної ради Степан Деркач – відомий в краї меценат, за вагомої підтримки якого наші обдаровані дівчатка отримали змогу захищати честь району на такому престижному конкурсі. В переддень різдвяно-новорічних свят зичимо всім добра, здоров’я, миру та щастя".

karpatnews.in.ua

 

24 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів