Внесення до Списку ЮНЕСКО карпатських дерев’яних церков стало знаковою подією 2013 року

Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко на брифінгу у Кабінеті Міністрів розповів про знакові події 2013 році у галузі культури – за його словами, важливою подією стало внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО двох об’єктів від України: "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" та "Дерев’яні церкви Карпатського регіону України та Польщі".

 

Крім того, грудень відзначився включенням Петриківського розпису до Списку нематеріальної культурної спадщини людства.

Також, як відзначив Костянтин Грищенко, знаковою подією культурного життя України у 2013 році стало проведення фінальної частини дитячого пісенного конкурсу "Євробачення-2013".

Крім того, у липні 2013 року Київ став центром масштабних святкувань 1025-ї річниці хрещення Київської Русі. У рамках святкувань у "Мистецькому Арсеналі" було відкрито Всеукраїнську виставку "Велике і Величне".

"Це були масштабні події, які об’єднали митців різних спрямувань. І, думаю, вони стали знаковими у житті нашої країни", — наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що у 2013 році реалізовувалася державна підтримка національного кінематографу: завершено виробництво 25 ігрових, 20 анімаційних та 39 неігрових фільмів.

Крім того, за його словами, Уряд сприяв розширенню цілої низки акцій, заходів, програм, спрямованих на підвищення інтересу у громадян до читання. Найбільш знаковим видавничим заходом стала ХХ-та ювілейна книжкова виставка "Форум видавців у Львові".

До того ж, як підкреслив Костянтин Грищенко, триває активна підготовка до відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка. "Серед іншого — це велика кількість міжнародних заходів, ремонтні роботи, які проводяться у музеях по всій Україні, насамперед там, де Тарас Григорович Шевченко провів якусь частину життя", — зауважив він.

УНН

 

25 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів