На "Празькому ярмарку" закарпатцям пропонували вибрати з величезних бочок символ чеського Різдва - живого коропа

У Різдвяно-Новорічні святкування одне із найкрасивіших європейських міст - Прага гостинно відкриває свої "ярмаркові ворота" для гостей та мешканців чеської столиці. Відчути смак марципанових пряників, оцінити витончене богемське скло та поринути у середньовічний фольклор спробував і кореспондент Ужгород.net у самий розпал католицького Різдва.

 

Староміська площа стає головним місцем проведення Різдвяного ярмарку в Чехії. На акуратно вимощеній стародавній бруківці розташовуються невеличкі торгові намети, прикрашені декоративними різдвяними прикрасами.
Завжди похмурий та суворий Тинський собор, знаменита Староміська ратуша, будиночки-шедеври зі статуями та нарядні палаци на якусь мить перенесуть кожного для роздумів про життя предків. Це місце, де історія стикається із сьогоденням. Оповиті серпанком срібної старовини вежі, новорічні візерунки на склі будинків та урочистий передзвін празьких дзвонів створюють передчуття незвичайної феєрії.
Різдвяні ярмарки в Чехії тривають цілих чотири тижні Адвента, що в перекладі з латинської означає - очікування пришестя. Місцеві торговці в своїх крамничках пропонують відвідувачам унікальні різдвяні товари: ялинкові іграшки ручної роботи, пряники з різнобарвним марципаном, богемське скло, а також скуштувати печені каштани, свинячий окіст та багато ковбасних різновидів.
Грандіозна ялинка є невід’ємною частиною Різдвяного ярмарку в Празі. Цьогорічна красуня прикрашена величезними кулями і сотнею яскраво-багряних гірлянд.
Але родзинкою різдвяного ринку є вертеп, який відтворює перші години життя Спасителя. На Староміській площі можна зустріти справжній, а не бутафорський, міні-зоопарк з живими вівцями, козами, поні і бичками, які охоче "спілкуються" з відвідувачами ярмарку.
З розуму зводить напівголодних туристів ароматний запах трдельніку – це шматок тіста, обмотаного навколо сталевого стрижня, яке смажиться на вугіллі. Секрет трдельніка криється в неймовірно насиченому запаху кориці і цукрової пудри. Хто хоч один раз скуштує, "смачно" запамятає на все життя.
Інший запах чеського Різдва – це запашний глінтвейн, що продається в кожному "їстивному" наметі. Не дивно, що туристи зі всього світу з’їжджаються в стару Європу, аби насолодитися та поринути у казковий світ празького Різдва. Адже до 6 січня тут будуть веселитися, співати, танцювати і купувати додому подарунки. Бажаючі можуть покататися на поні, погладити пухнасту ламу і вибрати з величезних бочок живого різдвяного коропа — символ чеського Різдва і благополуччя.

Ужгород.net
[foto]2014/01/03/IMG_5054.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5055.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5056.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5057.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5058.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5059.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5060.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5061.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5062.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5064.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5066.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5067.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5068.jpg[/foto]
[foto]2014/01/03/IMG_5070.jpg[/foto]

 

03 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів