Творча виставка в Ужгороді представила роботи 187 талановитих дітей із закарпатських шкіл естетичного виховання

Вчора у приміщенні Закарпатського обласного художнього музею імені Й.Бокшая урочисто відкрилася виставка робіт учнів шкіл естетичного виховання.

 

Участь у святковому заході взяли начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба, мистецтвознавець, заступник директора Закарпатського обласного музею ім. Й.Бокшая Людмила Біксей, викладачі Закарпатського художнього інституту ім.А.Ерделі, автори робіт та пошановувачі мистецтва.
- Цьогорічна виставка зібрала роботи 187 учнів з 23 шкіл естетичного виховання області. Проходить захід у рамках ІІІ туру Всеукраїнського конкурсу української творчості, присвяченого творчості Тараса Шевченка. Відрадно, що серед молоді є ті, хто і тепер шанує Великого Кобзаря, - зазначила Людмила Біксей.
Роботи, представлені на виставці, беруть участь у конкурсі, який проводиться в номінаціях "образотворче мистецтво" та "декоративно-прикладне мистецтво".
- Нині ми маємо можливість оглянути роботи надзвичайно талановитих дітей, які вкладають у них всю свою майстерність. Варто відзначити, що датою відкриття виставки став День Соборності України. Це величний день, який став символом національної єдності. Пам’ятаймо про це і нині, на цьому наголошує глава держави, - зазначив Юрій Глеба.
Так, журі кращими визнало роботи учнів Мукачівської ДХШ ім. Мункачі, Ужгородської ДШМ, Чинадіївської ДШМ, Середнянської ДШМ, Ракошинської ДШМ та Іршавської ДШМ. 10 кращих робіт будуть представлені на заключному етапі конкурсу в Києві.

Прес-центр ОДА

 

24 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів