Прицільний удар милицею в обличчя позбавив селянина зору і "приніс" кривднику до 8 років тюрми

Село Присліп Міжгірського району - за кілька кілометрів від автотраси Хуст-Долина. Знаходиться воно у своєрідному глухому куті. Якщо навіть у містах, приміських населених пунктах чи низинних районах нині жити доволі непросто, то можна собі уявити, як ведеться жителям цього віддаленого гірського села. Роботу молодь переважно шукає по чужих краях, іншим доводиться перебиватися заготівлею лісових ягід чи грибів. А ще у великій повазі пенсіонери, адже вони систематично отримують які-не-які гроші, до того ж з гірськими надбавками…

 

Зате "процвітають" у Прислопі торгівельні точки, де реалізується спиртне. Серед інших відвідувачів тут часто можна було побачити 53-річного Михайла та його 37-річного приятеля по чарці Юрія. Якось молодшого спіткала невдача - він послизнувся на примерзлій дорозі і зламав ногу. А з гіпсом з дому важко вибратися. Михайло ж не покинув товариша в біді і з пляшкою навідався до нього додому.
Співмешканка господаря, 45-річна Гафія, як годиться, накрила на стіл. За однією пляшкою пішла інша. Михайло не поспішав покидати чуже обійстя. Можливо, через те, що закінчилася горілка, а більше нічого не намічалося, гість став примхливий. Почав чіплятися до співмешканки приятеля, мовляв: вона старша за Юрія, погана господиня та й любить заглянути в чарку. Гафія не мовчала, а гостро відповідала на усі зауваження Михайла. Врешті-решт жінка не витерпіла, схопила табуретку і вдарила нею нетверезого кривдника по голові. А далі почала виштовхувати його за двері. Гість виявися впертим. Якщо б сільчанин покинув чуже обійстя, то біди не сталося б. Але той ніяк не вгамовувався. Тоді втрутився у справу Юрій. Він двічі ударив надокучливого гостя, а на завершення ще й кінцем милиці штурхонув його в обличчя. Удар припав прямісінько в око.
Пізніше судмедекспертиза виявила у Михайла черепно-мозкову травму і серйозну травму ока, внаслідок якої чоловік утратив зір. А за такі дії у чинному законодавстві передбачене згідно із ч.1 статті 121 КК України суворе покарання: позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Ось так плачевно закінчили посидінки приятелів по пляшці у глухому селі. Усі обставини цієї справи встановлює слідчий Міжгірського райвідділу міліції.

Віталій Жаба, Михайло Пискач для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

26 січня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів