На Виноградівщині батько-бузувір на очах дітей "відправив" їх матір у реанімацію

Страх залишитися самою, тим паче з маленькими дітьми на руках, змушує багатьох жінок терпіти нестерпні умови подружнього життя. Часом сусіди і рідні відкрито дивуються, як їхні близькі вигадують усілякі байки, аби вигородити благовірних - тільки б останнім не прийшло у голову їх покинути. Але, як переконує досвід, такі спроби за будь-яку ціну зберегти сім’ю ні до чого доброго зазвичай не приводять. Там, де панує насильство майже від початку створення молодої родини, рано чи пізно стається біда.

 

Подібна ситуація тривалий час склалася і в оселі молодого подружжя, яке мешкає на Виноградівщині. Офіційно подружні стосунки ці люди не оформляли - жили у цивільному шлюбі. Єднали їх спільний дах над головою і двоє діточок, уже шкільного віку. Можливо, ще у перші роки такого співіснування 30-річна господиня і почувалася щасливою, але останнім часом нічого, окрім постійних зауважень та штурханів, від свого благовірного вона не отримувала. Жінка не має родини, тому, мабуть, і терпіла. Ситуація щоразу погіршувалася, оскільки господар почав частенько зазирати у чарку. А коли випивав, ставав справжнім звіром.
Недавнього вечора співмешканець за звичкою знову прийшов додому захмелілий. У такому стані він останнім часом чіплявся до своєї благовірної з різними докорами. Не став виняток і цей раз. Не знати, чи молода жінка, захистивши себе, щось відповіла господарю, чи йому вистачило косого погляду. Так чи інакше, але господар, незважаючи на присутність двох малолітніх дітей, влаштував черговий сімейний скандал. У розпалі цієї сварки домашній тиран зі всієї сили вдарив жінку кулаком в обличчя. Коли вона, не втримавши рівновагу від несподіванки, упала на підлогу, звір накинувся на неї і став добивати лежачу. Бідолашні діти, до речі, вони вже звикли до таких оргій і знали, що потрібно негайно ховатися, кинулися під ліжко, адже батько-бузувір міг у пориві люті запустити чимось і в них. Зі своєї схованки малеча, плачучи, перелякано спостерігала, як тато знущається над мамою.
Нарешті знесилена жінка знепритомніла від болю. Тільки тоді нелюд заспокоївся. Далі перетягнув її на ліжко і спокійнісінько пішов спати. Наступного ранку молода господиня ледве звелася на ноги, а, ступивши кілька кроків, упала. Можливо, через те, що розвіявся хміль, господар почав усвідомлювати усю серйозність свого вчорашнього вчинку. Не виключено, що ним керував і звичайнісінький людський страх перед неминучою відповідальністю. Бо газда побіг до сусідів та викликав "швидку".
Карета швидкої допомоги доставила травмовану жінку у лікарню. Дорогою їй стало зовсім зле, тож бідолашну госпіталізували у реанімаційне відділення із тяжкою черепно-мозковою травмою. Зрозуміло, що відповідне повідомлення негайно надійшло працівникам районної міліції. У лікувальний заклад виїхала слідчо-оперативна група. Потерпіла згодом прийшла до тями. Але правоохоронцям жінка почала розповідати вигадану історію про свою незграбність, мовляв: спіткнулась і впала. Однак судмедекспертиза засвідчила: такі тілесні ушкодження - наслідок завдання побоїв сторонньою особою. Як не переконували стражі порядку залякану молодицю зізнатися та розповісти правду, все ж вона стояла на своєму.
Тим часом інші оперативники побували в оселі, де мешкає жінка. Її благовірний, не здогадуючись, що дружина вигороджує його, визнав свою вину. Поки побита господиня перебуває у лікарні, її дітьми заопікувалися сусіди. Люди не раз, шкодуючи малят, давали їм прихисток. Оскільки у молодої мами не має родичів, то дітей потрібно фактично направляти у спеціальні притулки. Зважаючи на ці обставини, працівники міліції не затримували винуватця, а залишили його під домашнім арештом, допоки триває досудове розслідування.
За фактом завдання тілесних ушкоджень, які, до речі, кваліфікуються як тяжкі, співробітники міліції відкрили кримінальне провадження за статтею 121 ч. 1 ККУ, повідомила Оксана Кобзаренко. Тепер домашній бузувір чекає своєї подальшої долі, а його діти - повернення мами з лікарні.

Ольга Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

26 січня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів