Закарпатські вертепи розпочали виступи ушануванням загиблих у столиці

Греко-католики Закарпаття завершили відзначення різдвяних свят. Благодійний гала-концерт переможців конкурсів вертепів архидияконатів Мукачівської греко-католицької єпархії відбувся сьогодні, 26 січня, у Закарпатській обласній філармонії.

 

Він розпочався із хвилини мовчання за загиблими під час акцій протесту у Києві. Вшанувати їх пам’ять закликав о. Андрій Барна, керівник хору імені Блаженого Теодора Ромжі. “Українці цього року не надто відчули радість різдвяних свят, не в кожному домі було до колядок. Наш хор співає багатьма мовами найрізноманітніші колядки. Проте сьогодні ми виконаємо традиційні закарпатські колядки та присвятимо їх сім’ям, члени яких сьогодні на Майдані”, - розповів отець Андрій. Зал приєднався та заспівав спільно з хором.

На сцені філармонії з найкращими вертепами цього року виступили чотири переможці. Вертеп Свято-Воздвиженської парафії села Макарьово Мукачівського району був найбільш класичним та біблійним. Молодь Свято-Успенської парафії села Білки Іршавського району розповіла історію сучасного молодика, що вважав дискотеки ліпшими за Різдво, але опам’ятався та прийшов до Бога. Вертеп із найстарішого населеного пункту Рахівщини — смт. Великий Бичків представив найбільш народну та фольклорну постановку. Хрестовоздвиженський кафедральний собор міста Ужгород відзначився наймолодшими акторами: у вертепі взяли участь прихожани-дітлахи.

Виступи переможців прокоментував єпископ-помічник Мукачівської єпархії Ніл Лущак: “Щиро вдячний цим дітям, їх батькам за те, що вони прославляють Христа у вертепах. Не лише тим, хто сьогодні виступав на цій сцені, а й усім учасникам попередніх турів конкурсу. Майбутнє в України є лише за умови, що її народ розвивається морально та духовно”.

Завершив різдвяне свято Церковний хор парафії Всіх Святих (м. Ужгород, р-н Шахта).

[a href="http://7dniv.info/uk/news/54809"]7dniv.info[/a]
[foto]2014/01/27/_igp8083.jpg[/foto]
[foto]2014/01/27/_igp8120.jpg[/foto]

 

27 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів