На Хустщині злодій-рецидивіст попався на "поножовщині"

На вулиці, покинутий напризволяще, нині 21-річний Валентин опинився ще у дев’ятирічному віці. Родом він з Виноградівщини. Можливо, та обставина, що батько хлопця постійно пиячив і влаштовував вдома скандали та бійки, вплинула на формування характеру малого. Будучи мимовільним очевидцем такого безпутного сімейного життя, хлопець почав і собі в зовсім юному віці зазирати до чарки, красти, бешкетувати, а відтак і бродяжити.

 

Дійшло до того, що батько-тиран просто вигнав сина з хати. Але юного гуляку такі зміни у житті аж ніяк не налякали. Він ж бо і раніше неохоче залишався вдома. Після цієї події малий виноградівець прибився до ромів, що мешкали у таборі на Хустщині. З ними пристрастився до жебракування.
Зрозуміло, що свою звичку цупити чужі речі він не тільки не покинув, а й добряче відшліфував, і вона фактично стала його професією. Ще в неповнолітньому віці колишній виноградівець не раз попадався міліціонерам за скоєння крадіжок і навіть грабежу. Однак тоді, зважаючи на вік, хлопцеві присудили умовне покарання.
Скоріш за все, як це досить часто трапляється, Валентин сприйняв поблажливість долі як вседозволеність. І відтоді він вже з головою поринув у злодійське життя. Тривалий час крадію-рецидивісту вдавалося виходити сухим із води. Але нещодавно він таки попався, правда, за скоєння значно серйозніших злочинів.
На свята молодик познайомився з компанією таких, як і він, посіпак. Зрозуміло, усі зібралися за чаркою. Потім вирішили продовжити гуляння вже на природі. Під час бучного відпочинку між п’яними молодиками виникла суперечка, що переросла у бійку. Не знати чому, але Валентин несподівано вийняв з-за пазухи ніж і всадив його у груди одного з опонентів, з котрим тільки-но випивав спиртне. Чоловік упав, з рани хлинула кров. Добре, що іншим учасникам цих "розборок" вистачило розуму, аби викликати негайно "швидку". Потерпілого госпіталізували, нині його життю вже ніщо не загрожує.
Тим часом відповідне повідомлення про "поножовщину" надійшло співробітникам Хустського МВ УМВС. У розмові зі стражами порядку травмований чоловік розповів: його кривдник ще й вдався до зухвалого пограбування - забрав у нього мобільний телефон. Словом, проти Валентина правоохоронці зібрали справжній "букет" доказів про скоєння ним різних злочинів. Окрім цього, під час проведення розслідування стали відомі й інші факти злочинної діяльності цього зухвальця. Виявляється, він вчинив понад десять крадіжок. Цупив усе, що могло становити якусь цінність: гроші, техніку, мобільні телефони, електроінструменти, золото. У кількох випадках навіть викрав дитячий візочок і дві кінні упряжки. Хоча стражі порядку припускають: справжні масштаби кримінальної діяльності молодика можуть бути значно більшими.
За словами заступника начальника Хустського МВ УМВС Івана Хмари, нині 21-річний злодій-рецидивіст і грабіжник в одній іпостасі заарештований, дає показання та чекає своєї подальшої долі. Прикро, що молода людина є вже досвідченим зловмисником.

Ольга Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

01 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів