Викрадені золоті прикраси жінка знайшла в Ужгородському ломбарді

Наші люди здавна мають таке повір’я: якщо у новорічну ніч першим у гості прийде чоловік, то вдалим буде весь рік. Але мова про бажаних гостей. Жителька одного із сіл Ужгородського району не відразу довідалася про те, що на самого Василя або на Старий Новий рік у її будинку побували непрошені візитери. Лишень коли їй знадобилися гроші.

 

Господиня вирішила взяти потрібну суму зі свого сховку, де зберігала заощадження, а там виявилося порожньо. Не знайшла жінка пізніше і усіх золотих прикрас. Тому змушена була звернутися по допомогу до працівників міліції. Правоохоронці Ужгородського РВ УМВС ретельно задокументували цей випадок і розпочали розслідування.
Через якийсь час потерпіла побачила в одному з ужгородських ломбардів золоті речі точнісінько такі, які зникли з її оселі. Жінка поділилася цією інформацією зі стражами порядку. Невдовзі міліціонери вийшли на слід імовірних зловмисників. Зокрема, у поле зору оперативників потрапили троє приятелів з обласного центру. Двоє з них - 18-річні, одному тільки-но виповнилося 14. Працівники ломбарду упізнали в них клієнтів, котрі здали вказані золоті прикраси.
Під час проведення розслідування підозрювані зізналися, що крадіжка з будинку в Ужгородському районі - на їх совісті. Виявляється, задум розбагатіти чужим коштом виник у друзів давно. У рідному місті "світитися" не хотіли, тож подалися у найближчі населені пункти району. Відали юні спритники, що перед святами господарі зазвичай занурюються у хатні клопоти. Більшість людей по селах у такі дні порається переважно у літніх кухнях. Саме цим і вирішили скористатися зухвальці. Зайшовши на перше-ліпше газдівство, вони звернули увагу, що господиня у прибудові нарізає на стіл м’ясне. Хлопці припустили: жінка, найімовірніше, затримається. За цей час вони миттю кинулися до хати (двері оселі були відчиненими) і заходилися порядкувати тут. Що цікаво, приятелі, аби відразу не привернути увагу мешканців цього будинку, нічого всередині не перекидали. Перевірили місця, де зазвичай люди тримають свої заощадження, і швидко натрапили на те, що шукали. Загалом поцупили 50 тисяч гривень і ювелірні вироби.
Того вечора потерпілі господарі спокійнісінько відсвяткували Старий Новий рік, навіть ні про що не здогадуючись. А згодом господині знадобилися гроші, і вона подалася до свого сховку...
За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Підозрювані очікують вирішення своєї подальшої долі, окрім цього перевіряється їхня причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Ольга Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

01 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів