Сокира у руках п’яного – небезпечна зброя

Попівночі у Тячівську районну лікарню із закривавленою головою доставили жителя смт Буштина. Потерпілим виявився 31-річний Михайло. На той час він перебував у нетверезому стані. Мабуть, тому не так гостро відчував біль. Але рана виявилася доволі глибокою, у пацієнта діагностували відкриту черепно-мозкову травму та перелом кістки.

 

Медики інформували про потерпілого тячівських міліціонерів. Стражі порядку негайно виїхали в лікарню. Від чималої дози випитого спиртного і отриманого поранення чоловік перебував у неадекватному стані, тож поспілкуватися відразу з ним не вдалося. Дещо, правда, пролила світло на нічні події рідна сестра потерпілого - Олена. Поки медики чаклували над ранами чоловіка, жінка із слідчо-оперативною групою міліції поїхала в Буштино, де власне й стався інцидент, і за якийсь час вже мав повну картину того, що трапилося.
На обійсті, де проживає Михайло, мешкає також його сестра з чоловіком - 35-річним Андрієм. Побут, тим паче, коли не вистачає грошей, частенько починає спонукати людей до конфліктів. От і Андрій колись їздив по заробітках, а одружившись, вирішив осісти вдома. Пробував зайнятися ремонтом автомобілів, та не завжди така робота приносить копійку. Михайла певним чином виручали сезонні заробітки, хоча у зимовий період з ними проблематично…
Так ось, нещодавно під вечір усі троє подалися в гості до родички. Там була добра гостина. Додому поверталися пізно ввечері. Андрієві чомусь захотілося продовження банкету. Коли Михайло вдома уже готувався до сну, повернулася сестра, а її чоловік десь відстав. Минуло з півгодини, однак Михайлового шовгора все не було. Олена попросила брата піти з нею на вулицю, може, потрібна допомога. І справді, Андрія виявили сплячим на узбіччі неподалік обійстя. Розштовхали його, допомогли підвестися. Дорогою до будинку родич заходився вичитувати непутящому чоловікові сестри. Той прочуняв і, минаючи сарай, несподівано метнувся туди та вискочив із сокирою в руках. За мить небезпечне знаряддя знеслося над головою Михайла. П’яний Андрій зі всієї сили рубонув родича своєї дружини.
Налякана таким перебігом подій Олена зарепетувала. Добре, що в розперезаного молодика вистачило помутнілого розуму не продовжувати екзекуцію. Він кинув сокиру і зникнув у темряві. Згодом сусіди допомогли Олені доставити пораненого брата у лікарню.
Стражам порядку довелося Андрія шукати протягом доби, бо додому він не повертався, а переховувався у лісі. За словами співробітника тячівської міліції Івана Філіпа, невдовзі утікач таки опинився в руках правоохоронців. Усі обставини нічних протистоянь між родичами тепер з’ясовує старший слідчий Тячівського райвідділу УМВС Іван Монич. Не виключено, що тривалий час брат із сестрою вдвох проживатимуть на обійсті, адже Андрієві тепер доведеться постати перед законом за спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження.

Михайло Пискач для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net[/a]

 

01 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів