Келвін Джонс їде до Ужгорода

Концерт композитора й піаніста зі США відбудеться 5 лютого

 

Сучасний композитор, котрий працює в кіно, – це надто складна професія. Він мусить бути універсальним: володіти всіма стилями й жанрами, орієнтуватися в класичних і модерних музичних напрямах, а також знатися на тонкощах кіномистецтва та звукорежисури. Ужгороду поталанило: 5 лютого ми маємо змогу познайомитися саме з таким Майстром – до нас їде Келвін Джонс.

Келвін Джонс – талановитий американський композитор, піаніст і продюсер, відомий своїм свіжим поглядом на мистецтво. Перший вплив музики відчув у церкві. Як син пастора, він мав можливість повною мірою розкрити свої таланти й рано зрозумів, що фортепіано – це його інструмент. Келвін отримав прекрасну музичну підготовку, і все ж закінчив коледж як економіст. І це, безумовно, допомогло йому в просуванні власної музичної кар’єри: він заснував свою студію звукозапису й підписав контракт з відомою компанією для дистрибуції в усьому світі.

Музику для телебачення й кіно Джонс почав писати на самому початку своєї кар’єри. Перший альбом презентував у 21- річному віці. Келвін активно гастролює. Музика композитора визначається тонким ліризмом та багатим аранжуванням. Окрім того, як талановитий піаніст він із задоволенням виконує популярну класику й сміливо її інтерпретує. Український глядач вже отримав певне уявлення про цього майстра. Зокрема гарний резонанс мали його минулорічні виступи в Одесі, Хмельницькому та Вінниці. Цього разу заокеанський музикант, крім Ужгорода, відвідає ще Рівне, а потім попрямує до Бішкеку (Киргизстан).

До слова, після знайомства з українською музикою Келвін Джонс був у захваті від акордеону. Виявляється, у США дуже рідко грають на цьому інструменті. "Фішкою" концертів музиканта є його невимушене спілкування з аудиторією: між номерами програми він охоче ділиться з присутніми своїми яскравими, часто іронічними коментарями.

Варто зауважити, що ім’я нашого героя доволі поширене в англомовному світі. Зокрема повний його тезка і співвітчизник – це боксер, який програв у першому ж раунді бій Віталію Кличку в далекому 1997 році. Наразі, ніяких поєдинків – тільки романтичні композиції, художні відеокліпи та чудова нагода відкрити нове – музичне – ім’я.

Отже, 5 лютого о 18.30 відбудеться концерт композитора й піаніста Келвіна Джонса (США) в супроводі симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

Підготувала Таїсія Грись, "Закарпатська правда"

 

02 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів