Яке покарання чекає на чопських митників за зловживання?

Ужгород.net поцікавився, яке покарання чекає на чопських митників після прокурорської перевірки щодо додержання вимог законодавства при реалізації державної політики у сфері державної митної справи, в ході якої встановлено ряд порушень у діях посадових осіб митниці.

 

Як повідомила прес-секретар прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович, слідчим відділом прокуратури краю наразі проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень за фактом службового підроблення та замаху на заволодіння коштами, шляхом зловживання службовим становищем працівником митного поста "Виноградів" Чопської митниці Міндоходів.
Стаття 366. Службове підроблення
1. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів - караються штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.
Ст. 191 ч.2 Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Також, досудове розслідування проводиться і за фактом зловживання службовим становищем службовцями митного поста "Ужгород-вантажний" Чопської митниці Міндоходів. Останні здійснили митне оформлення товарів за заниженою митною вартістю та своїми діями завдали збитків інтересам держави, у вигляді несплачених митних платежів, на суму понад 400 тис.грн.
Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна

[a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

04 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів