227 посадовців притягнуто до відповідальності за порушення вимог лісового законодавства - прокуратура

Як повідомив Ужгород.net закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Михайло Гангур, у сфері додержання вимог лісового законодавства міжрайонною прокуратурою винесено 36 постанов про проведення перевірки. За результатами перевірок внесено 32 подання про усунення порушень законодавства, за якими відшкодовано до бюджету 178 тис.грн. та притягнуто до дисциплінарної відповідальності 227 посадових осіб.

 

"Нами, спільно із Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області, проведено перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів у ДП "Хустське ЛДГ", - поінформував закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Михайло Гангур. Відтак, перевіркою встановлено, що працівники ДП "Хустське ЛДГ" в своїй діяльності, всупереч Лісовому кодексу України, Правил спеціального користування лісовими ресурсами, Санітарних правил в лісах України, належним чином не виконують покладені на них службові обов’язки в частині забезпечення збереження лісового фонду від незаконних рубок та належного лісокористування.
Зокрема, в ході перевірки в ДП "Хустське ЛДГ" виявлено пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, пошкодження дерев до ступеню припинення росту, пошкодження підросту, незадовільне очищення місць рубок від порубкового залишку.
За результатами перевірки директору підприємства внесено подання про усунення порушень лісового законодавства, за результатами розгляду якого притягнуто до дисциплінарної відповідальності 25 посадових осіб та відшкодовано до бюджету понад 16 тис. грн.
Крім того, у сфері додержання вимог лісового законодавства прокуратурою зареєстровано 5 кримінальних проваджень, з яких 2 з обвинувальними актами направлено до суду.
Так, за результатами проведеної перевірки у ДП "Великоберезнянське ЛГ" встановлено службові особи підприємства, будучи працівниками державної лісової охорони та в свою чергу службовими особами правоохоронного органу, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, протягом лютого — грудня 2012 року у межах лісосіки вибіркової санітарної рубки у виділі 3 кварталу 4 Лютянського лісництва ДП “Великоберезнянське ЛГ” здійснили вирубування дерев, не зазначених у матеріалах відводу у кількості близько 40 штук без відтиску тавр. Загалом, вказаними злочинними діями державі спричинено тяжких наслідків у вигляді завданої шкоди навколишньому природному середовищу в сумі понад 119 тис. грн.
Після проведення досудового розслідування кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. За результатами розгляду, судом винесено обвинувальний вирок.

[a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

05 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів