Закарпатська прокуратура "нарила" порушення у природоохоронній сфері

За втручання прокуратури понад 50 тис. грн. відшкодовано до бюджету на усунення порушень водного законодавства, - про це повідомив Ужгород.net закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законодавства у природоохоронній сфері Михайло Гангур.

 

З питань додержання законодавства про раціональне використання водних ресурсів Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері винесено 6 постанов про проведення перевірок, про усунення порушень водного законодавства внесено 15 подань, за результатами яких відшкодовано до бюджету понад 50 тис. грн., зареєстровано одне кримінальне провадження.
"Торік нами, із залученням працівників державної екологічної інспекції у Закарпатській області, представників Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та співробітників УДАІ УМВС України у Закарпатській області, проведено перевірки щодо законності розчистки русла річки Латориця та добування з неї гравійно-піщаної суміші на території селища Кольчино, Мукачівського району.
У процесі перевірки у липні 2013 року, при обстеженні території річки Латориця, в районі автодорожнього мосту автотраси Мукачево-Чинадійово, в межах селища Кольчино, був виявлений факт забору гравійно-піщаної суміші приватним підприємцем.
Згідно розрахунку, проведеного екологічною інспекцією в області, розмір збитків, заподіяних державі внаслідок незаконного видобування гравійно-піщаної суміші, становить понад 13 тис. гривень.
За результатами проведеної перевірки міжрайонною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони та використання надр), яке досудове розслідування по якому проводить Мукачівський МВ УМВС (з обслуговування м. Мукачева та Мукачівського району) України в Закарпатській області", - розповів закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Михайло Гангур.

[a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

05 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів