Що намагаються нелегально ввезти в Закарпаття найчастіше?

"Більшість випадків порушень митних правил - це продовольчі товари: алкоголь, макаронні вироби, оливки та інше. Також непоодинокими є випадки (близько 20% від загальної кількості порушень митних правил) ввезення на територію Закарпаття лікарських засобів, які заборонені до обігу. Інше - промислові товари, - зазначив начальник Чопської митниці Сергій Харченко.

 

Також правопорушники митного законодавства намагаються ввозити транспортні засоби за підробленими документами з метою заниження їхньої вартості і ухилитися від податків. Є випадки, коли кустарним методом перебивають номери, надають підроблені техпаспорти.
"Найбільше незаконним шляхом вивозяться цигарки. Інші товари українського виробництва масово європейців не цікавлять. Щоправда, ще бувають спроби вивезення бурштину та культурних цінностей. Із резонансних випадків пригадую, як одного разу наш співвітчизник намагався ввезти дитячі іграшки на 350 тисяч гривень без декларування, невідомого походження і безпеки. Також був випадок, коли під виглядом вживаного одягу намагалися ввезти новий на 800 тис. грн. Серед останніх - затримання у міжнародному автомобільному пункті пропуску для "Тиса" великої партії елітних алкогольних напоїв на суму 360 тис. грн.", - розповів Сергій Миколайович.

[a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

05 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів