20-річний виноградівець вирішив тягнути чуже, ніж заробляти тяжкою працею

Якщо кому-небудь доводилося у розпалі робочого дня завітати до сільської крамниці, той, мабуть, звернув увагу, що тамтешні продавщиці полюбляють теревенити за прилавком з місцевими жителями. Нерідко за розмовами вони геть чисто забувають про крам та інших відвідувачів. Саме цією не вельми позитивною звичкою таких працівниць магазинів користуються різні нечисті на руку громадяни.

 

До категорії останніх належить і 20-річний Євген, житель Виноградова. Хлопець вже давно усвідомив, що тягнути чуже - набагато легше, ніж заробляти на прожиття тяжкою працею.
Протягом тривалого часу на Виноградівщині хтось зухвало обкрадав сільські торговельні заклади. Зазвичай зникало небагато товару - в основному продукти харчування та ще деякий дріб’язок. Працівники міліції, до яких одна за одною надходили заяви про крадіжки, спершу перевіряли усіх раніше судимих осіб, які могли б бути причетними до скоєння таких злочинів. Але кожен з них мав незаперечне алібі. Тож стражі порядку вирішили розширити коло підозрюваних. Невдовзі звернули увагу на молодого виноградівця, який ніколи ніде не працював, але полюбляв посидіти у місцевих закладах відпочинку. Фактично хлопчина жив за рахунок своєї матері. Жінка постійно намагалася десь прилаштувати сина, однак він більше як два дні на жодній роботі не затримувався. Зрештою, хто терпітиме неробу та п’яницю?! Звернули увагу працівники міліції і на те, що Євген не просто відпочиває за чаркою, а постійно напивається до безпам’яті. Насамперед, зацікавило правоохоронців, звідки у нього гроші на такі забаганки, адже спиртне, тим паче у барах та кафе, коштує недешево. А на мамині гроші дуже не розкошуватимеш.
Так виноградівець потрапив під негласний "ковпак" міліції. І ось недавнього вечора, коли хлопець повертався звідкись додому, правоохоронці зупинили його. Євген мав при собі велику господарську сумку. Її вміст і зацікавив стражів порядку. Як з’ясувалося, там спритник ніс консерви, шоколадки, майонез та ще багато чого з продуктів харчування. Пояснюючи походження цього товару, хитрун почав обурюватися, мовляв: де взяв, де взяв – купив! Але пригадати точно, де і в кого роздобув продукти харчування, так і не зміг. Казав, нібито на ринку придбав, далі змінив свої показання і придумав, буцімто у сільській крамниці купив.
Тим часом у Виноградівський РВ УМВС звернулася із заявою про крадіжку власниця АВС, що на окраїні міста. З її торговельного закладу зникли саме такі продукти, які містилися у сумці Євгена. Викручуватися не було змісту, цього разу спритник таки попався. Пізніше, вже у службовому міліцейському кабінеті він зізнався, що частенько "грішить" крадіжками. Бувало, навіть, скориставшись неуважністю продавщиці, перехилився через прилавок і викрав гроші з каси. Раніше він не мав проблем із законом. Тому вдавалося йому весь час уникати відповідальності за свої протиправні діяння. Каже: сподівався, що так триватиме постійно. На жаль, все таємне рано чи пізно стає явним. Тепер за скоєне хлопцеві "світить" кримінальна відповідальність, оскільки усі факти крадіжок ретельно задокументовані і внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі ще тривають слідчі дії.

Ольга Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

08 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів