Нічні катання на чужому авто закінчилися для двох тячівців позбавленням волі

Узимку в нічну пору, тим паче у негоду в сільській місцевості по всій окрузі - мертва тиша. Саме в такий час 33-річний житель села Терново Тячівського району Микола повертався додому зі сусіднього населеного пункту, де перебував у справах. Проїжджаючи вулицею рідного села, звернув увагу, що у більшості будинків уже не світиться, а навколо ні душі. Свій автомобіль ВАЗ-2110, як і зазвичай, залишив на подвір’ї власного обійстя. Повечерявши, ще трохи посидів перед телевізором, а оскільки за день вельми стомився, то швидко заснув.

 

Раптом чоловік прокинувся від якогось грюкоту, що доносився з вулиці. Прислухався, чи не приснилося, - ніби все тихо. А далі сельчанин виглянув у вікно й… оторопів. Автомобіля на звичному місці не було. Микола на ходу накинув на себе якусь одежину й вистрибнув з хати. Вибіг на вулицю, метнувся в один бік, потім - в інший. Десь за півтори сотні метрів від обійстя зауважив у кюветі свої "Жигулі". Оглянувши машину, виявив розбите скло на водійських дверцятах, пошкоджений бампер. Та найбільші неприємності очікували попереду: із салону зникли техпаспорт на авто і водійське посвідчення власника. Не було на місці й музичного обладнання.
Не гаючи часу, потерпілий зателефонував у міліцію. У Терново виїхала слідчо-оперативна група Тячівського райвідділу УМВС. Експерт-криміналіст ретельно відзняв відбитки, які невідомі зухвальці залишили на автомашині. На ноги, як кажуть, підняли дільничних міліціонерів та розшуковиків, які обслуговують Терново і навколишні села. "Шерифи" з оперативниками почали з’ясовувати, кому не спалося тієї ночі.
Люди бачили пізно ввечері на вулиці двох п’яних місцевих жителів, 26-річних Івана та Михайла. Стражі порядку знайшли молодиків ще солодко сплячими. Вони спершу намагалися заперечувати свою причетність до нічних подій, що збентежили зазвичай спокійне село, та знайдені у них крадені речі швидко розв’язали зухвальцям язика. Однолітки зізналися: того вечора вони добряче випили. Коли розважальні заклади позачинялися, приятелі стали вештатися по селу, бо додому повертатися їм не хотілося. Вирішили десь прикласти свої руки. Минаючи Миколине обійстя, звернули увагу на автомобіль. Ворота на газдівстві не були зачиненими, тож нічні гості без проблем увійшли на подвір’я. Машину, правда, господар замкнув, але це не зупинило нетверезих молодиків: вони розбили скло на дверцятах, проникнули у салон легковика, знайшли там документи. Шукали гроші, однак їх у машині не було. Тоді демонтували аудіосистему. Та й цього виявилося замало, на додачу зухвальці вирішили ще й покататися. Що не придумаєш п’яну голову?
Виштовхали авто на вулицю і стали спускатися вниз, але ВАЗ опинився у кюветі. Тепер за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 КК України, яка передбачає покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців, обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той же термін.

Ольга Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

08 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів