Шукали "мідного" злодія серед своїх, а виявили серед чужих

Засновники одного з акціонерних товариств Великоберезнянщини ще перед святами придбали для своїх потреб бухту з телефонним кабелем. На початку лютого мали прийти майстри, аби поновити телефонний зв’язок. Для цього планувалося провести новий, більш функціональний кабель. Тим паче, що нині усі прагнуть мати Інтернет.

 

Коли ремонтники нарешті навідалися на підприємство, у комірчині, де зберігався кабель, було порожньо. Керівники товариства почали грішити на власних працівників, запідозривши їх у крадіжці. Але оскільки самотужки знайти злодія не вдалося, звернулися по допомогу до працівників Перечинського РВ УМВС, в обслуговуванні якого Великоберезнянський район.
На перший погляд, до крадіжки справді могли бути причетними робітники підприємства. Адже вони мали ключі від комори, а двері цього приміщення, як з’ясувалося, ніхто не виламував. Експерти, котрі виїжджали на місце пригоди у складі слідчо-оперативної групи, вилучили відбитки пальців, але вийти на слід зловмисників вони не допомогли. Не взяв слід і службовий собака. До пошуків імовірних крадіїв, окрім співробітників карного розшуку, приєдналися дільничні інспектори. Під час проведення по дворових обходів правоохоронці намагалися отримати хоч якусь інформацію, яка б допомогла пролити світло на ці загадкові події. Невдовзі така інформація з’явилася. Зокрема, стало відомо, що двоє місцевих 40-річних п’яничок нещодавно здали у пункт прийому металобрухту цінний мідний дріт. Саме такий є "начинкою" поцупленого з підприємства на Великоберез-нянщині телефонного кабелю. Водночас знайшлися свідки, котрі бачили, як підозрювані тягнули бухту з кабелем до безлюдного місця, а потім обпалювали його.
Нарешті розслідування справи зрушило з мертвої точки. Коли правоохоронці спілкувалися із підозрюваними, останні навіть не збиралися відпиратися. Зізналися, що мимоволі стали свідками вивантаження бухти з кабелем на території фірми. Зухвальці простежили, куди транспортують дріт. А вже через декілька днів, підібравши зручний момент, поцупили його. За крадену дорогу річ виручили трохи більше як 200 гривень. Хоча справжня вартість кабелю у кілька разів перевищує цю суму.
Нині обидва перебувають під слідством. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 185 ККУ "Крадіжка".

Ігор Стефанець для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

08 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів