Кримінальний любитель чужих "тачок" сяде на 10 років з конфіскацією майна

Того січневого дня 49-річний Юрій, житель одного із сіл Міжгірського району на власному мікроавтобусі "Фольксваген-Транспортер" в особистих справах приїхав у райцентр. Покрутившись у селищі, чоловік виїхав на околицю Міжгір’я, щоб заправити автомобіль. Уже хотів від’їжджати, як до нього підійшов якийсь незнайомець. Чоловік запропонував непогано підзаробити…

 

Розповів, що займається влаштуванням дозвілля для туристів. У селі Пилипець тепер нібито перебуває група приїжджих, яких треба завезти на Синевирське озеро. А потім відпочивальників знов потрібно доставити на базу, де вони зупинилися. Замовник назвав солідну суму за такі послуги, тому сільчанин радо погодився.
А чому б ні? Туристів цього року через брак снігу небагато, люди хапаються за будь-яку можливість заробити. Не був винятком і Юрій, тим паче, що якихось нагальних справ на той день не мав. Ударили по руках та сіли в "мікрик". Проїхали кілометрів 10, і за селом Репинний пасажир попросив зупинитися, мовляв: треба вийти. Юрій без будь-яких підозр пригальмував. Молодик вийшов із салону, але несподівано з’явився поруч з дверцятами водія, рвучко відчинив їх і… витягнув власника з-за керма. Той, ошелешений, навіть не встиг опам’ятатися, як опинився на асфальті. Незнайомець у лайливій формі пояснив мотив своїх дій. Сказав, буцімто у Юрія є певний борг. Сів за кермо мікроавтобуса, за хвилину машина зникла за поворотом. Зрозумівши, що його банально "кинули", чоловік подзвонив у міліцію. Для спокійного району така подія – з розряду надзвичайних. Тому черговий офіцер доповів керівництву райвідділу, і на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Відповідна інформація швидко надійшла до найближчих спецпостів ДАІ. Правоохоронці перекрили усі можливі шляхи відходу.
Час спливав, а мікроавтобуса ніде не було. Тільки через дві доби зранку "Фольксваген" знайшли покинутим неподалік сусіднього з Пилипцем села Ізки. На щастя, німецьке авто виявилося неушкодженим. Міліціонери поступово вели пошуки зловмисника. Знали лишень, що він розмовляв російською, не надто добре орієнтувався у населених пунктах, отже, якийсь чужинець. Потерпілий детально описав зовнішність свого кривдника. Невдовзі, приблизно через два тижні, міжгірські оперативники вже мали повну інформацію про підозрюваного. Ним виявився 36-річний Семен, житель однієї з областей України. А ще за якийсь час закарпатські правоохоронці зустрілися з любителем чужих "тачок". З’ясувалося: він вже й раніше кілька разів притягався до криміналу. Наразі Семена затримали, але у цій справі ще й досі дуже багато чого залишається не зрозумілим.
Усі деталі встановлює заступник начальника слідчого відділення Міжігрського райвідділу УМВС Василь Іванина. Частина 3 статті 289 КК України, яку інкримінують зухвалому гостю нашого краю, гласить: "Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством.." Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Михайло Пискач для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

08 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів