Урядовці розробляють нові податкові пільги, аби стимулювати інвесторів

В уряді запевняють, що готові стимулювати інвесторів. У пріоритетних галузях залишають податкові пільги і навіть введуть додаткові інструменти для сприяння інвесторам. Їх мають розробити Міндоходів та Міністерство економіки.

 

Для залучення додаткового капіталу уряд планує оптимізувати структуру податків, зменшити кількість звітності та адміністративного навантаження на платників. Раніше у Міністерстві фінансів на цей рік планували зберегти пільги для суб’єктів господарювання у розмірі 67 мільярдів гривень.

За словами в.о. прем’єр-міністра України Сергія Арбузова, незалежно від розвитку політичної ситуації, права інвесторів надійно захищені чинним законодавством України. «І ми продовжуємо над цим працювати. Ми робимо все можливе, щоб гарантувати інвесторам захист їхніх прав, недоторканність бізнес-активів, сприятливі умови для розвитку бізнесу», - повідомив очільник Кабміну.

Політична ситуація в державі ніяк не має позначатися на фінансовому житті країни. Кабмін готовий продовжувати діалог з бізнесом. Урядовець зазначив, що недовіра до України, відображена в рейтингових показниках світових агентств є не об’єктивною. Аби зміцнити співпрацю з інвесторами, глава Кабміну доручив урядовцям удосконалити інструменти стимулювання розвитку бізнесу, структуризувати податки та зменшити навантаження на платників.

«Доручаю міністру економічного розвитку і торгівлі і міністру доходів та зборів вивчити можливість щодо поглибленого використання інвесторами таких інструментів, як податкові пільги для проектів в пріоритетних галузях економіки та їх вдосконалення з огляду на поточну ситуацію. Також необхідно проаналізувати додаткові інструменти стимулювання інвестицій. Об’єктивних економічних підстав для суттєвого зниження довіри до України немає», - резюмував в.о. прем’єр-міністра України Сергій Арбузов.

 

15 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів