У брегівської сім’ї родинна традиція: крав батько, краде й син!

Ще в одинадцятирічному віці берегівець Аттіла потрапив у спеціальний навчальний заклад на Львівщині. У такі юні роки опиняються тут недарма: підліток скоїв серію зухвалих крадіжок. Для знайомих хлопця це не стало дивиною, адже життя у хлопчака було непросте. Батько постійно перебував у тюрмі, мати покинула малого і десь зникла з «обрію». Малий проживав з бабусею.

 

Для дітей, які залишилися без батьківської опіки, діють спеціальні державні програми. Саме за однією з них Аттілу влаштували після повернення у Берегово на навчання у професійний ліцей, виділили кімнату в гуртожитку. Здавалося б, тільки братися за розум і розпочати нове життя. Однак підліток бачив своє подальше існування в іншому руслі. Тим паче, що   після чергової відсидки на «зоні» повернувся його батько, маючи за плечима  20-річний «стаж» за колючкою. Аттіла знайшов собі дівчину з ромського поселення у селі  Бовтрадь. Для поїздок туди та подарунків коханій  потрібні були гроші. Стипендії явно не вистачало. Можливо, ці обставини й  «розбудили»  його  злодійський норов.

Нещодавно у Берегівський райвідділ УМВС звернулася жителька  райцентру, яка розповіла: в її помешканні побував невідомий злодій.  Зловмисник забрав телевізор і  фотоапарат. Слідчо-оперативна група виявила  на місці скоєння злочину чимало речових доказів, експерти зняли відбитки пальців. Власне вони і вивели на слід імовірного злодія. Аттіла, а це був саме він, ще не встиг сховати чужі речі, як до його кімнати прийшли стражі порядку. Однак, як встановили правоохоронці, це була не єдина крадіжка в активі юного злодія. Під час розслідування стало відомо: такі  «набіги» він здійснив торік у жовтні на магазин канцтоварів у центрі Берегова. Тоді забрав товар і гроші, кількасот гривень. А на початку цього року, уже підібравши ключ, знову проник в цей магазин, й поцупив монітор та системний блок. Частину краденого хлопець «скинути» не встиг. Речові докази вилучили.

Минулої осені Аттілі виповнилося 14 років, тож уникнути кримінальної відповідальності вже не вдасться. За крадіжку з проникненням в чуже приміщення йому  згідно із ч. 3 статті 185 КК України  йому загрожує покарання, яке  виражатиметься у позбавленні волі на чималий строк.  

Михайло Пискач для Ужгород.net

 

15 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів