У курортному «Шаяні» не лише оздоровлюються, а й промишляють браконьєрством

Житель Хустщини повідомив правоохоронцям про те, що в себе в саду знайшов застрелену тушку дикої косулі. Щоб з’ясувати обставини, в с. Шаян Хустського району виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції.

 

Чоловік розповів, що вийшовши на вулицю, почув як в небі кричать птахи. Подивившись в сторону, звідки надходили звуки, чоловік побачив, що над його садом кружляє велика зграя птахів. До поведінки птахів чоловік не виявився байдужим. Прийшовши до саду, він виявив убиту тушку дикої косулі. Так як на дворі випав сніг, біля вбитої косулі він побачив сліди і вирішив перевірити, куди вони ведуть. Через 300-500 метрів чоловік побачив шкіру та голову ще одної  вбитої косулі. Чоловік зрозумів, що це справа рук  браконьєра.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили, що до смерті косуль може бути причетний житель Черкащини. Правоохоронці з’ясували, що місцева жителька на Хустщині має два будиночки, один з яких здає  туристам для відпочинку. Так, на початку січня до жінки навідалася пара з Черкаської області, щоб трохи відпочити та подихати чистим карпатським повітрям. Пара на цілий місяць взяла в оренду будиночок. До закінчення оренди залишилось декілька днів, як пара швидко покинула будинок, навіть не попрощавшись із господарями. На телефонний дзвінок господарю гість відповів, що йому по справах терміново потрібно було виїхати в Черкаси. Гості настільки спішили, що не встигли за собою прибирати.

Наразі міліція встановлює причетних осіб до скоєння даного злочину, адже стаття 248 «Незаконне полювання» Кримінального кодексу України, передбачає обмеження волі на строк до трьох років, із конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого, - повідомив керівник Хустського МВ УМВС Василь Турдай.

Ужгород.net

 

15 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів