Закарпаття побачило безцінне видання про свою історію

Нещодавно світ побачив унікальний навчальний посібник з краєзнавства «Історія Закарпаття», автором якого є професор кафедри історії України УжНУ Дмитро Данилюк.Тому для тих, хто захоплюється історією рідного краю ця книга буде безцінною у власній бібліотечці. Наукове видання автор присвятив пам’яті свого наставника, вченого-краєзнавця, доктора історичних наук, професора Михайла Трояна.

 

 

Посібник складається з 14 розділів, які добротно викладені в науково-популярній формі у хронологічному порядку з прадавньої історії Закарпаття до років незалежності України. Після кожного розділу представлені уривки з маловідомих документів. Наявний фактичний матеріал доводить, що край викликав великий інтерес у багатьох його правителях. Представлено історію, яка тісно пов’зувала Закарпаття з Угорщиною, Австрією, Австро-Угорщиною, Чехословаччиною.  Опісля ж життя краю у складі української РСР, його культурний та освітній розвиток. Зі сторінок видання можна довідатись скільки Закарпаття народило відомих культурно-освітніх, громадсько-політичних, церковних діячів, вчених, художників, письменників, які прославляли не тільки себе, а й свій рідний край.

Видання  розраховане не тільки для студентів вищих навчальних закладів, а й для учнів гімназій, шкіл та будь-кого, хто проявляє інтерес до краєзнавчої історії.

Звичайно, що це вже не перше видання професора, адже сфера його наукової діяльності — це закарпатська історіографія ІVІІІ-ХХ ст. у контексті вітчизняної та всесвітньої історичної думки.

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

19 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів