На Рахівщині пішла мода на кастети

Під час спільного патрулювання дільничних інспекторів міліції та членів громадського формування з охорони громадського порядку «Крук» в 25-річного рахівчанина було виявлено кастет.

 

Правоохоронці запросили до дільничного пункту міліції чоловіка для складання адміністративного протоколу за куріння в громадському місці. Оформляючи протокол, у порушника запитали, чи не має він при собі заборонених речей, на що він вийняв з кишені кастет.

 

Коли міліціонери повідомили чоловіка, що кастет є холодною зброєю, отже його носіння заборонено законом, він запевнив, що не знав цього, а виготовив кастет власноруч та носив з собою для самозахисту.

 

Заступник начальника Рахівського райвідділу міліції Мирослав Вішован повідомив, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.263 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу). Караються такі дії штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, арештом на строк від трьох до шести місяців, обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС

 

19 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів