Допомога тячівського родича виявилася не зовсім безкорисливою…

Роботи по селах, а особливо взимку, немає, прикласти руки, як мовиться, нікуди. Ось і 24-річний Михайло із села Глибокий Потік Тячівського району також сидів без діла, з надією чекаючи весни. Все сподівався, що надійдуть пропозиції щодо заробітку. Поки не було роботи, парубок допомагав родичам поратися по господарству. Часто навідувався сільчанин і до свого дядька, який проживає у цьому селі.

 

Михайло допомагав чоловікові дров наколоти, води занести і тощо Плати жодної  за це не брав. Дядько навіть ключі від власної домівки довірив своєму помічнику…

Нещодавнього ранку Михайло звично прийшов на обійстя родича. Однак вдома нікого не було. Молодик відчинив  двері до будинку, увійшов всередину. І тут на тумбочці побачив золотий ланцюжок. В серці  ніби щось  кольнуло. Не міг уже відвести погляду від ювелірної прикраси. За мить ланцюжок опинився  в кишені  добровільного помічника. Він зачинив двері і хутко залишив обійстя. Господар не одразу виявив зникнення. Спершу подумав, що ланцюжок десь зсунувся з тумбочки і впав на підлогу. Однак обнишпорив все, а золото  ніби у воду кануло. Сам пішов до Михайла, аби поцікавитися, чи,  бува,  він не відає.  

Підозри родича  образили молодика. Тож потерпілий, вирішивши, що хлопець тут ні при чому, подався у міліцію. Михайло і собі не став гаяти часу, а поїхав у Тячів. Надумав здати «знахідку» в ломбард. Однак сам, щоб «не засвітитися», не насмілився це зробити. Зустрівши у райцентрі знайому дівчину, попросив її віднести золото. Приятелька, нічого не підозрюючи, виконала прохання, і згодом виручені кошти опинилися в Михайла. Та натішитися ними він не встиг. Оскільки слідів проникнення в будинок виявлено не було, то правоохоронці припустили, що злодій зайшов до чужої оселі, відчинивши замок. Ключі від вхідних дверей  мав тільки  Михайло. Він  першим  і  попав в поле зору оперативників карного розшуку. Спантеличений несподіваною зустріччю із стражами порядку, молодик пробував, було,  виправдовуватися, але запалу вистачило ненадовго - швидко збився у показаннях. Та й ланцюжок «засвітився» в ломбарді. Дівчина, яка здала туди дорогу річ, вказала  на Михайла.    

Слідчі оголосили сільчанину підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України «Таємне викрадення чужого майна». Тепер на нього чекає відповідне покарання.

Ольга Стефанець для Ужгород.net

 

22 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів