Як великоберезнянець відплатив за добро чорною невдячністю

Тішить той факт, що співчутливі люди і в наш час не перевелися. Хоча після недавнього неприємного трафунку, який стався із жителем Великого Березного, дехто, мабуть, перегляне свої погляди. Чоловіком також керували найкращі почуття. Річ у тім, що по-сусідству з ним мешкає неповна сім’я - мати і її 17-річний син. Великоберезнянець бачив, як тяжко самотній жінці вести господарство, як вона ледве перебивається…

 

Саме співчуття до хлопця і змусило його не раз допомагати сусідам  грошима або продуктами. Далі господар, якому Бог дав дочку, але він, очевидно,  мріяв і про сина,  захотів, щоб з юнака  виріс достойний чоловік.  Тому великоберезнянець  став кликати  малого до себе на газдівство, нібито  щоб той допоміг йому виконати деякі господарські роботи.

Дружина співчутливого чоловіка  зауважувала, що в їхнього сусіда, як кажуть, сорочі очі. Хлопчина, заходячи до хати, дивно, бігаючим поглядом, озирався довкола. Але господар не хотів вірити у те, що його «фаворит» може бути  нечесним, тож анітрохи  не слухав зауваження жінки.

Днями благодійник, як завжди, попросив сусідського юнака  допомогти  по господарству, далі  підсобника  закликали  до хати на обід.  Цей візит, як виявилося, став останньою крапкою у стосунках доброзичливого чоловіка і хитрого  молодика. 

Після цих робіт неповнолітній зухвалець наче крізь землю провалився.  А головне - разом з ним зникли усі золоті прикраси господарів. Дружина співчутливого великоберезнянця і не сумнівалася чиїх це рук справа.  Жінка  відразу запідозрила у причетності до скоєння  цієї крадіжки  їхнього сусіда.   Тим паче, що  на злодієві, як кажуть, і шапка горить. Якби хлопець не почувався винним, то і далі приходив би до них у гості. Оскільки спритника не вдавалося ніде знайти, його мати  також нічого не відала про місце перебування свого сина, довелося потерпілим  звернутися по допомогу до працівників міліції.

Оперативники Перечинського РВ УМВС швидко встановили, де  «осів» підозрюваний. А хлопчина, як з’ясувалося, став вчащати до місцевих  закладів відпочинку. Тут і сам на широку ногу влаштовував гостини, і друзям ставив. Походження свого несподіваного багатства пояснити не зміг. Та й не треба було, адже правоохоронці вже встановили: зухвалець встиг збути  кілька золотих прикрас. Покупці краденого золота назвали свого клієнта.  Довелося розповідати правду. А правда була такою: відвідуючи сусідське обійстя, метикуватий підліток зауважив, куди господиня кладе свої золоті прикраси. Знайшовши вдалий момент (коли власник помешкання був на подвір’ї) злодійкуватий хлопець  прожогом забіг у кімнату, згріб чуже золото і більше у цьому будинку не з’являвся.

На що сподівався? Мабуть, на фортуну, яка б змусила господарів тривалий час не заглядати до їхнього сховку. Але ці сподівання виявилися марними. Частину поцуплених прикрас спритник повернув власникам.  Співробітники міліції відкрили за цим фактом кримінальне провадження. Після проведення досудового розслідування справу передали у суд.  Хлопцеві призначили покарання у вигляді  чотирьох років  позбавлення   волі.

Ольга Стефанець для Ужгород.net

 

22 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів