Нічні набіги на торгову точку обернулися для рахівських неповнолітніх хлопчаків криміналом

Кажуть, що снаряд двічі в одну і ту ж лунку не потрапляє. Однак з будь-яких правил бувають винятки... У цьому мала змогу переконатися і 53-річна жителька смт Великий Бичків Рахівського району Олена. У перший робочий день тижня вона звично прийшла до власного магазину...

 

Жінка давно займається підприємницькою діяльністю. Але того дня торгівельна точка так і не розпочала свою роботу, оскільки на полицях магазину  майже не залишилося товару. Річ у тім, що всередині побували невідомці, які поцупили кілька пар кросівок, три спортивні костюми, інший дитячий одяг та іграшки. Загалом зникло краму  приблизно на дві з половиною тисячі гривень. Приватниця зателефонувала в міліцію.

Невдовзі на місці пригоди працювала слідчо-оперативна група Рахівського райвідділу УМВС. Нічні відвідувачі, як з’ясувалося, проникли у приміщення через вікно з тильного боку. Стражі порядку звернули увагу на те, що отвір, залишений непрошеними гостями, був невеликий, прослизнути через нього змогла б тільки людина худорлявої статури або дитина. Отож правоохоронці стали шукати  причетних до скоєння крадіжки насамперед серед підлітків.  

По гарячих слідах вийти на підозрюваних не вдалося. Але через кілька днів у поле зору правоохоронців потрапили  троє  місцевих юнаків - 15-річні Олег і Валентин та на рік старший Михайло. Хлопці навчаються в школі-інтернаті, усі - з проблемних сімей. Двоє виховуються без батька, третій проживає з матір’ю і вітчимом. Поспілкувавшись почергово з підозрюваними, рахівські міліціонери отримали необхідну інформацію про нічні  набіги на торгівельну точку.

Кому першому прийшла  в голову ідея поживитися за чужий рахунок, поки що невідомо. Стражі порядку довідалися лишень, що хлопчаки ретельно готувалися до «операції». Знаючи  графік роботи магазину, подалися  на діло ще у  суботу ввечері. Швидко відчинили старе вікно з тильного боку будівлі і опинилися біля прилавків. Поцуплені речі зібрали у сумку і знайомим шляхом покинули крамницю. Спершу крадене сховали. А надвечір наступного дня знову зустрілися в селищі. Під час обговорення нічної  вилазки дійшли висновку, що усім трьом  такий промисел дуже сподобався,  тому вирішили  податися красти вдруге.

Дочекавшись темряви, попрямували до господарського магазину. Тут спритники також зуміли без проблем вдертися усередину. Але товар, який був у крамниці, не надто сподобався їм: грубі металічні речі, якийсь господарський дріб’язок. Словом, не було навіть що взяти. Прихопили зі собою хіба що пристрій для нарізання локшини. Розчаровані, хлопці  поверталися додому. Дорогою вирішили повернутися до торговельного закладу, який обікрали напередодні. Справа зайняла кілька хвилин. Цього разу гардероб зухвальців  поповнився шкарпетками, майками, кофтами тощо.  

Та недовго підлітки тішилися своїми «трофеями». Тепер вони мають серйозну розмову з працівниками міліції, зауважує співробітниця Рахівського РВ УМВС Олеся Чайковська.

Ольга Стефанець для Ужгород.net

 

22 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів