Скупість згубила «дует» виноградівських злодіїв

Багато хто із Виноградова дивувався, що звело двох місцевих 17-річних юнаків, адже хлопці, як мовиться, з різних соціальних прошарків. В одного з них - забезпечена родина, люблячі батько і матір. А інший - напівсирота, мати ледь зводить кінці з кінцями.

 

Хлопці  товаришують давно, ще зі школи.  Люди припускали, що заможніший, Василь, шкодує друга-сироту Михайла. Насправді ж, звела цих хлопців до купи спільна  пристрасть до чужого майна.

Будучи зовсім юними, вони почали цупити з дворогосподарств у Виноградові та сусідніх населених пунктах різний дріб’язок - переважно металевий посуд, який потім здавали на металобрухт. Потерпілі власники, навіть якщо й виявляли зникнення таких речей, то не вважали за потрібне  звертатися із заявами у міліцію. Далі спритники почали викрадати різні інструменти, городній інвентар. Правда, цупили переважно по одній речі, тому щоразу усе їм сходило, як кажуть, з рук.

Викрадене продавали, а виручені гроші пускали на розваги, спиртне і продукти. Та недарма кажуть, що скупість фраєра згубила. Ось і  приятелям з часом видалися такі заробітки дріб’язковими - захотілося чогось більшого. Отож  почали  заглядати  у торговельні заклади.

Варто зауважити, що кмітливості хлопцям не позичати. Об’єктами своїх злочинних зазіхань Василь та Михайло обирали переважно ті крамниці,  в яких відсутні відеоспостереження та сигналізація. В основному крали  продукти харчування. Далі почали нахабніти - заходили у торговельні заклади вже серед білого дня. Один із спритників відволікав увагу продавця, інший тим часом під куртку напаковував  викрадений товар. Такий сценарій  неабияк сподобався юним злодіям. І вони стали його застосовувати постійно.

Як це часто буває, тривала безкарність змусила обох втратити пильність і обережність. Врешті-решт зухвальці попалися. До речі,  працівники міліції вже давно підозрювали їх, але не могли знайти прямих доказів вини цього «дуету».  Нещодавно  друзі  вкотре  вирішили  обчистити  магазин на рідній Виноградівщині.  Коли  один з них  добряче «затоварився», то  кивнув  приятелю,  мовляв: все зроблено. Останній в той час мило бесідував з продавщицею. Але дивний кивок не пройшов повз увагу працівниці магазину. Тому, коли виявили крадіжку, жінка відразу здогадалася, хто це міг зробити. Вона описала зовнішність підозрюваних. А правоохоронці зрозуміли, про кого йдеться.

Друзів запросили в райвідділ міліції. Тим часом в  їхніх помешканнях провели обшук. Крадені речі  зловмисники ще не встигли продати. Тож вони стали незаперечними доказами їх вини. Частково поцуплений товар вилучили, частину юні зловмисники встигли з’їсти. Нині з’ясовуються справжні масштаби злочинної діяльності цього «дуету». Проводиться розслідування.

Ігор Стефанець для Ужгород.net

 

23 лютого 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів