На Закарпатті відзначали ювілей видатного митця

У п’ятницю в галереї «Ужгород» відкрилася ювілейна виставка живописця Йосипа Бабинця. Зала не могла вмістити всіх бажаючих привітати члена Закарпатської організації Національної спілки художників України, лауреата обласної премії ім. Й.Бокшая та А.Ерделі.

 

 Окрім колег по цеху, великою підтримкою на урочистостях були також дружина та донька митця.

На виставці представлені роботи художника, які малював впродовж трьох останніх років. Це пейзажні полотна, найчастіше на них — осінь, яку так любить малювати Йосип Бабинець.

Художниця Одарка Долгош поділилася: «Виставка тепла, зріла… Це ж традиції закарпатської школи живопису». Натомість колега по цеху, художник Василь Брензович одразу зазначив: «Знайомий з Йовшкою добрих 40 років. Давно не бачив його роботи. І знаєте, коли зайшов у галерею, то від його картин війнуло такою свіжістю. Я радий з того, що у творчості Йосипа прибуває, а не навпаки».

А голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма зізнається, що захоплюється підходом митця до життя та до власної творчості. На запитання, що стимулює активно працювати, Йосип Бабинець відповів: «Для мене мистецтво завжди було на першому місці. То мій хліб насущний і те, до чого я завжди тягнувся. Любов до мистецтва (чи то вже звичка) стимулює мене працювати надалі. І з відстані часу бачу, що щось таки маю, аби залишити й увіковічити наш край через живописні полотна».

Оксана ШТЕФАНЬО

Фото автора

Газета “Новини Закарпаття”

 

24 лютого 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів