Митниця щомісячно здавала в «кімнату-сейф» понад 100 мільйонів доларів

«Лише митниця щомісячно здавала в «кімнату-сейф» понад 100 мільйонів доларів». У доповіді голови робочої комісії, яка перевіряла діяльність Міністерства доходів і зборів, Валерія Чорного багато шокуючих цифр і заяв.

 

Недовго звучав вальс Мендельсона в побудованій ще за радянських часів висотці на столичній Львівській площі. Там, під дахом (і в прямому, і переносному сенсі) Міністерства доходів і зборів розміщувалася «сімейна пара» податковою і митною служб.

1 березня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про ліквідацію цього міністерства, підпорядкувавши названі підрозділи Мінфіну. Повідомляючи про це, глава грошового відомства Олександр Шлапак сказав журналістам: «Уряд прийняв досить мудре рішення…

По сьогоднішній день не ліквідовані податкова служба і митниця. І тому нам було простіше призупинити ліквідаційну процедуру по цих двох підрозділах, ліквідувавши власне міністерство». Проте, як виявилося, постанови, прийнятої 1 березня, поки ще не бачили навіть в Мінфіні.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів було створене в грудні 2012 року шляхом реорганізації Державної митної служби і Державної податкової служби. На це міністерство була покладена функція з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Ліквідація Міндоходів і зборів була проведена за ініціативою Майдану, який визнав "фіскальний шлюбний союз" не те що незаконним, але занадто вже корупційним, і він виявився засуджений поки не до страти, а лише до роз’єднання. Відповідні рекомендації Верховна Рада переадресувала новосозданнному Кабміну, і він оперативно прийняв рішення ліквідовувати відомство, з перших днів існування прозвало в народі «мінздохом», - зазначає газета «День».

 

05 березня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів