Дитячий кримінал в Ужгородських школах «зашкалює»

Протягом тільки 2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах Ужгорода було вчинено 48 кримінальних правопорушень, – повідомила ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко.

 

З них – у 15 правопорушеннях неповнолітнім в навчальних закладах завдано значних тілесних ушкоджень та вчинено 33 крадіжки.

Крім того, у 2013 році зафіксовано 51 нещасний випадок з учнями навчальних закладів Ужгорода. Всі нещасні випадки трапилися під час навчального процесу та призвели до травмувань дітей.

Торік також мали місце випадки вчинення в освітніх закладах насильницьких дій щодо неповнолітніх. Наприклад, в одній з шкіл Ужгорода десятикласник намагався задушити восьмикласника. У цій самій школі чотирнадцятирічний учень завдав тілесних ушкоджень середньої тяжкості тринадцятирічному малолітньому.

Вчиняються школярами і крадіжки. Зокрема, протягом минулого року ученицею однієї зі шкіл в Ужгороді, під час навчального процесу скоєно 6 крадіжок, поєднаних з проникненням у житло. Однак не зважаючи на згадані випадки правопорушень у школах не проводилися службові перевірки та відсутня індивідуальна робота шкільного психолога з юними правопорушниками, які, до того ж, не перебувають на внутрішньому шкільному обліку.

З огляду на це прокуратура міста Ужгорода провела перевірку в Управлінні освіти Ужгородської міської ради з питань дотримання вимог законодавства, спрямованого на попередження правопорушень серед дітей, а також встановлення причин та умов, які цьому сприяли.

 

10 березня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів