Тіньовий бізнес прогресує на Тячівщині

У селі Крива, що на Тячівщині, невідомі ділки організували забір гравію з річки Тересви.

 

Десятки вантажівок і вдень і вночі курсують то туди то сюди — завдаючи багатотисячні збитки навколишньому середовищу. Зайшли навіть так далеко, що вибрали гравій з-під захисної дамби. Місцеві сполохані — якщо незаконний забір не припинити річка стане агресивнішою, а дамби не витримають підйому води.

100 КАМАЗів гравію вдень, вартістю тисяча гривень кожний. Такі приблизні цифри нам озвучили місцеві. На запитання ХТО це робить – не відповідають. Бояться за власну безпеку. Цей чоловік живе безпосередньо біля місця, звідки “невідомі” ділки організували вивіз гравію. Сюди його звозять з річки. Тут його навіть просіюють, аби до замовника доправити якісний товар.

Тересва, як і більшість річок області перетворилися на джерела багатомільйонного прибутку. Тіньовий бізнес залишився як кажуть активісти поза увагою не тільки відповідних служб, а й правоохоронних органів. Повені, що трапляються на річці, за останні 10 років, відколи тут забирають гравій стають більш руйнівними. Русло Тересви на цій ділянці змінювалось вже декілька разів.

Одна з причин – забір гравію. Вода все частіше переливається через дамбу і топить будинки. Незабаром річка зможе без перешкод топити будинки, позаяк гравій почали забирати з-під основи дамби руйнуючи її. Декілька ділянок вже в катастрофічному стані. Перший бурхливий потік – знищить дамбу вмить. Місцеві одного разу спробували зупинити забір гравію біля дамби, але їм це не вдалося. Громадським способом зупинити забір не вийшло. Результату не дало і звернення до правоохоронців. Нашій камері не вдалося застати ділків за роботою, як і зняти техніку на річці. Але факт незаконного забору гравію видно й без цього. Навряд чи уповноважений орган видавав би дозвіл на забір, всупереч нормам безпеки. Адже зруйновані дамби доведеться відновити – витративши мільйони державних коштів.

 

М-студіо

 

 

23 березня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів